• Jan Oosterbroek

Jäger Herbstbraten




Heerlijk gebraad voor een grotere groep, met een verrassende finishing touch door een lak op basis van Jägermeister en Red Bull. 🦌

Ingrediënten:


1 kilo zwijnfilet of varkensfilet

300 gram rookspek (iets dikker gesneden)

pork perfection rub (stokes BBQ)

flying Hirsch (saus guru)


Bereiding:


Rub de filet royaal met pork perfection (of een eigen rub die je lekker vind)

Vlecht van de spek een matje. Kijk op YouTube voor instructie.


https://youtu.be/A5k1EPMNLf0


Drapeer de spek netjes rond de filet en leg hem op de BBQ of smoker. Zorg dat de keteltemperatuur 150 graden C is.

Kwast het gebraad een aantal keer in met de flying Hirsch saus, en laat het garen tot een kerntemperatuur van 77 graden C.

Laat hem 10 minuten rusten en serveer het met een mooie frisse IPA of Duvel tripple hop.






52 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven