• Jan Oosterbroek

KIP HAWAÏ CAMPSTYLE


VAKANTIE!!!!! Twee weken heerlijk op de camping in Zeeland.

Tijdens een rondje stad (Middelburg) even bij OIL&VINEGAR binnen gelopen. Wat een toffe eetwinkel is dit!!!! Diverse leuke spullen mee genomen, waaronder een mango azijn.

Om kort te zijn…… ik ben fan, en zorg dat ik dit always op voorraad heb!

Gelijk een campfire recept met deze mooie azijn gemaakt.

 

INGREDIËNTEN:


700 gram kipdij filet

mango azijn (oil&vinegar)

1 ananas (rijp)

1 limoen

3 tenen knoflook

1 cm gember

roomboter

kiprub (van Beekum)

muntblaadjes

roomboter


barbecue

skillet of pan

gunshaped spiezen



 


BEREIDEN:

Snij eerst de ananas in de lengte doormidden en haal de harde kern er uit.

Snij langs e buitenrand in het vruchtvlees en snij er blokjes uit van ongeveer 2 cm.

Zo hol je de halve ananas uit.

Doe de ananas in een kom, en marineer deze met 4 eetlepels mango azijn.






Vervolgens snij je de kipdijfilet in stukjes van en bestrooi deze met kiprub naar smaak.

Snij de knoflook en gember zo fijn mogelijk en voeg dit samen met 3 eetlepels mango azijn toe aan de kippedijen. Zet deze nu koel weg om te laten marineren.



Steek de barbecue aan, en zorg voor een indirecte zone. Als de barbecue goed warm is leg dan de uitgeholde ananas direct boven de kolen om te laten karamelliseren.



Als de ananas bruin is zet dan een skillet of pan boven het directe vuur. Laat de ananas met een flinke klont roomboter lekker bruinen, en de mango azijn inkoken.


Rijg de inmiddels gemarineerde kippendijen aan spiezen, en grill deze mooi bruin en gaar boven het vuur.



Snij de limoen in 4 kwarten, en grill deze mooi bruin boven de kolen.

Vul de halve ananas met de gekarmalliseerde ananas, en de gegrilde limoen. Maar het af met de muntblaadjes.


Leg de gegaarde kipdij spiezen op het bord bij de ananas, en serveer het met gebakken aardappeltjes of patatjes.



117 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven