Bad to the Bone BBQ & Outdoor Cooking wedstrijdteam is in 2018 opgericht.
Het huidige team bestaat uit Erik "brute bosjesman" en Aleida Manders, Rick Snijder, Pascal Heij, Gemma "miss BBQ" van Aken, John Spruit en mijn persoontje.
​
Als team doen we mee aan de nationale culinaire BBQ competitie onder de vlag van SBWN. Dit betekend dat we als team minimaal aan 5 wedstrijden deelnemen die allen meetellen in de eindscore.
​
Culinair BBQ betekend dat alle gerechten op open vuur moeten worden klaar gemaakt, dus een gas BBQ mag niet worden gebruikt. Als team maken wij gebruik van houtgestookte Smoker en Joy stoves op kolen/briketten.
De organisatie zorgt voor het vlees of hoofdingrediënt voldoende voor 2 borden per gerecht.
Deze producten mogen niet worden vervangen door eigen materiaal.
Elke organisatie bepaalt zelf minimaal 4 weken voor de wedstrijd welke gerechten er ingeleverd moeten worden.
Indien er gebruik wordt gemaakt van een black box moeten alle benodigde ingrediënten inzitten, of ze moeten ter plekke kunnen worden aangeschaft.
​
In 2022 hebben we als team meegedaan aan het WK BBQ in Torhout (België).
Kom gerust een kijken op de diverse wedstrijden. Allen zijn vrij toegankelijk voor publiek.
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​