top of page
IMG_3699 (1).jpg

OUR STORY

NICE TO MEET YOU!!!!
 

Van jongs af aan ben ik al met food in de breedste zin van het woord bezig. Van aardbeien plukken in de zomervakantie tot op zaterdag mee de wijk in met een rijdende melkboer. Later als afwashulp bij een slager. Dit heeft mij doen besluiten het slagersvak in te stappen, en de opleiding te volgen om dit schitterende ambacht te leren.

Vanaf het slachtproces tot het maken van worst, ik heb alles met evenveel plezier doorlopen.

Eind jaren '90 heb ik enige tijd een slagerij met partyservice en catering geëxploiteerd, en daarna heb ik de overstap gemaakt door als versspecialist en adviseur bij grote landelijke supermarkt ketens te gaan werken.

Echter...........éénmaal slager is altijd slager.

Blijvend geïnfecteerd met het BBQ-virus is deze website ontstaan.  Sinds maart 2019 ben ik teamlid van het nationaal Culinair BBQ & Outdoorcooking Wedstrijdteam "BAD TO THE BONE"

Met dit team hebben zijn we eind 2019 en 2022 Nederlands Kampioen Culinair BBQ geworden.

Sinds alweer enige tijd geef ik barbecue-en kook workshops zowel thuis als op locatie, en ontwikkel ik op aanvraag recepten voor een internet slagerij.

Tevens heb ik een grote voorliefde voor het lezen van recepturen, en het verzamelen van kookboeken. Supergaaf om hier inspiratie uit te halen, en sommige basisrecepten te "tweeken" naar BBQ recepturen. 

Van 2021 tot 2023 was ik twee keer per maand te beluisteren op de lokale omroep (A1 Media groep) in het programma 'de Ochtend Finale' (woensdag 10:00-12:00).

Hierin had ik een column over eten, en behandel  ik allerlei gerechten en ingrediënten op basis van actualiteit en seizoen. Soms met een leuke barbecuetwist.

A1 MediaGroep Er wordt op dit moment gekeken naar een doorstart van dit leuke project op YouTube.

Vanaf 2023 ben ik actief als demo-chef en Ambassadeur voor Napoleon Grills Europe, en kan je heerlijke gerechten proeven van diverse bbq's en grills waar ik mee zal gaan demonstreren.

TOKTOKCITY BBQ

Logo TokTokCityBBQdef.jpg

Afgelopen jaren is bij mij steeds meer de behoefte gegroeid om wat meer met m'n oude vak als slager en vleesspecialist te doen. Dit keer niet professioneel, maar meer hobbymatig. Ik ben de steeds meer te vinden achter m'n smoker of rocket stove, of ben ik in de weer met m'n rookkast. 

In 2017 ben ik barbequetips en recepten gaan delen onder de naam TokTokCity BBQ op Instagram en Facebook.

Omdat ik sinds 2006 in Barneveld woonachtig ben (bekend van de eieren en kippen) is de naam TokTokCity BBQ ontstaan als werknaam voor al mijn BBQ activiteiten.

Door middel van deze site en blog wil ik m'n ervaringen met je delen. Niet allen recepten, maar zeker ook tips voor leuke boeken en andere culinaire ervaringen.

Laat graag weten wat je van de site vind of je een bepaald onderwerp behandeld wilt zien.

Warm Greetings from the Pit

Jan Oosterbroek

bottom of page