top of page
19399397_1358676240868819_31241000920791

WORKSHOP VUURKOKEN

 

'Back to Nature' is anno nu een trend die door velen op eigen wijze wordt ingevuld. De één gaat z'n oude hobby vissen oppakken, en een ander gaat wandelen. Allemaal leuk, maar wat is er mooier dan in de natuur, op open vuur, in elk jaargetijde je eigen eten klaar te maken. Barbecue is al jaren een trend, maar het koken op open vuur met behulp van Dutch Ovens en ander gietijzer materiaal is voor velen nog een niet onthuld 'geheim'. Dutch Ovens en Skillets worden door velen aangekocht, maar liggen vervolgens weg te roesten in schuur of garage.  We beschouwen het als onze missie, hier iets aan te gaan doen.

Een Dutch Oven komt pas echt goed tot zijn recht boven een houtvuur of op kolen en briketten. 

Veel mensen hebben echter geen ervaring met koken op houtvuur en hebben geen idee welk hout waarvoor geschikt is; tijdens de workshop wordt aandacht besteed aan het bouwen van een houtvuur en de eigenschappen van verschillende typen hout tijdens het koken. Daarnaast besteden we aandacht aan het onderhouden van gietijzeren materialen en snij techniek.

De gerechten die we gaan maken worden door middel van duidelijke recepten en instructies uitgelegd. De recepten zijn gebaseerd en geïnspireerd op de seizoenen, waarbij duurzaamheid en respect bovenaan staat. 

Tijdens de workshop worden er verschillende gerechten bereid en geproefd wanneer deze gereed zijn. Zo hebben we de meeste tijd om ontspannen te koken. Er zijn materialen aanwezig, maar als je het prettig vindt om met je eigen materiaal te koken dan is dat geen probleem!

 

De workshops VUURKOKEN worden georganiseerd tot 10 personen.

Bij een minimum van 4 personen behouden we het recht deze te cancelen/verplaatsen, desgevraagd krijg u uiteraard u vooraf betaalde reservering retour gestort.

WORKSHOP VUURKOKEN € 99,- p.p.

 

Deelname aan de workshop is op eigen risico.

TokTokCity Bbq kan niet aansprakelijk gesteld worden voor brandschade aan u of uw eigendommen. 

bottom of page