top of page

BUFFEL CAPRESE BURGER

  • Foto van schrijver: Jan Oosterbroek
    Jan Oosterbroek
  • 4 dagen geleden
  • 2 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 2 dagen geleden



ree

Deze smaakvolle buffel hamburger is geïnspireerd op de klassieke Italiaanse ‘insalata Caprese’. Die combineert tomaat, buffelmozzarella en verse basilicum.

Samen met gekaramelliseerde uien afgetopt met grof zeezout met zwarte knoflook van Zeeuwse Zoute is dit een echt feestje.

Eén hapje Italië van de bbq.


Leuk weetje…..

Als burgerpin gebruikte ik een geslepen paardenbot. Dit paardenbot wordt in de hamindustrie, ook bij Parmaham, gebruikt als een traditioneel keuringsinstrument.

Eén naald van paardenbot (of ander poreus bot) wordt in de ham gestoken om de geur te testen en zo de rijpheid en eventuele bederf te beoordelen, omdat het bot snel geuren absorbeert en afgeeft. Deze methode helpt bij het bepalen of een ham perfect gerijpt is, zoals de Ganda Ham in België, en wordt ook toegepast bij de kwaliteitcontrole van bijvoorbeeld Prosciutto di Parma. 


INGREDIËNTEN:


2 Broodjes

4 plakjes Panchetta

2 Buffel burgers

2 eetlepels Rode Pesto

1 Tomaat

2 á 3 grote gele uien

Roomboter

1 Bol Buffel Mozzarella

10 blaadjes Basilicum

Grof gemalen zwarte peper

Zeezout met zwarte knoflook


Barbecue met gietijzeren rooster

ree

BEREIDEN:


Schil de uien en snij deze aan ringen. Smelt een klont roomboter in een koekenpan, en laat de uien zachtjes karamelliseren. Neem hiervoor rustig een klein uur de tijd, en steek hier liefde in. Dat proef je straks terug. Zout de uien na met de zwarte knoflook zeezout.


Steek de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 230 graden. Leg het gietijzeren rooster op de bbq en laat dit mee verwarmen.


Snijd de broodjes vast open en de tomaat en mozzarella in plakken.


Gril de panchetta kort en knapperig.


Leg de burgers op het gietijzeren grilrooster, en gril de burgers in 8 tot 10 minuten gaar, waarbij je de burgers halverwege omdraait.

ree

Haal de burgers van de BBQ als ze rosé zijn. Leg nu de broodjes met de gesneden kant naar beneden op het rooster en roost er een minuutje.


Haal de broodjes weer van het rooster en smeer de onderste helften in met de rode pesto. Verdeel royaal wat van de Gekaramelliseerde uien er over en leg vervolgens de burgers er op. Verdeel daarna de pakken mozzarella over de burgers en daarna de basilicum en tomaat.

Maak het broodje af met de krokante panchetta en de bovenste helft van het broodje.

ree

Drink er een mooi glas Italiaanse wijn bij. Eet

smakelijk!!!

Opmerkingen


© 2018 TokTokCity Barbeque, Barneveld-Proudly created with Wix.com

bottom of page