top of page
  • Foto van schrijverJan Oosterbroek

SMOKEY PULLED CHICKEN KAPSALON


Onderstaand nieuwsartikel stond deze week in de krant:


ROTTERDAM - De kapsalon is jarig! Shoarmatent El Aviva in Rotterdam blaast deze week twintig kaarsjes uit ter ere van de kapsalon. Deze ontstond per toeval in februari 2003 nadat er een creatieve wending werd gegeven aan een broodje shoarma. Vandaag de dag is deze vette hap een wereldwijd fenomeen.

Patat, shoarma, tomaat, komkommer, knoflooksaus, sambal en gesmolten kaas. Dé ingrediënten waarmee El Aviva de harten veroverde van snackminnend Nederland, ondanks dat deze maaltijd ruim 1800 calorieën telt.

(Bron: de Telegraaf 16-2-2023)


Dit inspireerde me om een ode aan dit geliefde gerecht te brengen met uiteraard een bbq twist. Deze keer gemaakt op de Napoleon ROGUE SE 425.

Tijd voor een vette bek 2.0......


INGREDIENTEN:


600 gram kipdijfilet

Chickenrub (wij gebruikten Letzq)

1 zak diepvries oven patat

1 teen knoflook zeer fijn gesneden

1 rode peper aan ringen

Zaanse pittige mayonaise

1 Limoen

Augurkjes

Geraspte kaas

Tomaat aan plakjes

Gesneden ijsbergsla

Komkommer aan plakjes

Rode ui aan ringen


Aluminium bakjes of ovenschaal

Rasp

Barbecue met spit en korf

Rooksnippers beuk

Eventueel smokebox


BEREIDEN:


Steek de Bbq aan en zorg voor een indirecte temperatuur van 160 graden.


Kruid de kippendijen met je Chickenrub.

Leg de kippendijen op het rooster en voeg wat rookhout toe, of gebruik de smokerbox met wat beukensnippers op de gasgrill.


Gaar de kippendijen tot een kerntemperatuur van 78/80 graden.


Als de kipdijfilet gaar is, laat je deze een beetje afkoelen. Je kunt de kipdijfilet pullen met 2 vorken. Makkelijker gaat het uit elkaar trekken met handschoentjes aan.


Doe de diepvries frites in de korf en zet deze op het spit.

Bak (met behulp van de achterbrander) de frites goudbruin.

Ondertussen snijden we de tomaat en komkommer in plakjes. Vervolgens mengen we pittige mayonaise met limoensap en rasp samen met fijngesneden rode peper en knoflook tot een mooie saus.


Als de patat mooi goudbruin is doe deze in een (aluminium) schaal of bakje.

Doe er vervolgens royaal de smokey pulled kipdijen overheen en top weer af met geraspte kaas.

Zet de schaal terug in de Bbq zodat de kaas gaat smelten.



Serveer met de pittige mayonaise, ijsbergsla, komkommer, rode ui en tomaat. En voor de liefhebbers van pittig, serveer er hotsaus of sambal bij.

219 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page