top of page
  • Foto van schrijverJan Oosterbroek

BEYOND MEAT BERENKLAUW XXL


Onlangs werd ik benaderd om voor Beyond Meat hun balletjes te testen. Als rasechte carnivoor vond ik dit wel een leuke uitdaging. Met dien verstande….. we doen het wel op de “TokTokCityBbq“ manier. Met de Beyond Meatballs hebben we een veggie berenklauw XXL gemaakt.


Wat ik op voorhand leuk vind. Het zijn geen voorgegaarde balletjes. De consistentie van het product lijkt daadwerkelijk op gehakt. Je kan dit bijvoorbeeld ook gebruiken om veggie sauzijcenbroodjes te maken.


Het eindresultaat was verrassend goed te vergelijken met ”the real deal”. Mooie rulle balletjes met een identieke bite. Persoonlijk had er wat meer power in de smaak gemogen, maar dat kan je prima zelf bepalen door eventueel wat rub toe te voegen.

 


INGREDIËNTEN:


4 uien


250 gram pindakaas

2 el ketjap manis

2 el ketjap asin

1 volle tl garnalen pasta

1 tl knoflookpoeder

2 tl sambal

200 ml water


1 chunk eikenhout

1 churrasco spies 


BEREIDEN:


Pel de uien en snijd er plakken van van ongeveer 1/2 cm dik.

Rijg om en om de uien en de balletjes aan de churrasco spies. Door de V-vorm blijven de balletjes mooi zitten onder het draaien van de spies.Steek de Bbq aan, en zorg dat je een kolenbed hebt in het midden van de Q. Hierdoor heb je ook een “safety zone” aan de voor en achterkant.

Laat de temperatuur opkomen tot 200 graden Celsius.


Leg de chunck eikenhout in de kolen, en grill de spies totdat de balletjes en uien mooi bruin gekleurd zijn. De balletjes en uien zullen een mooie hint van eikenrook meekrijgen.Doe alle ingrediënten voor de satésaus in een pannetje, en meng dit op een laag vuur tot een mooie homogene massa.

Als je van pittig houd, voeg dan wat extra sambal toe.


Als de veggie berenklauw mooi bruin gegrild en licht gerookt is haal hem van de Bbq.

Presenteer hem op een grote plank met de satésaus en fijngesneden peper ringen.
140 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page