top of page
  • Foto van schrijverJan Oosterbroek

ITALIAN BBQ S’MORES


S’mores is een heel Amerikaanse zoete bbq/kampvuur-snack, gemaakt van (Grahams)koekjes ,marshmallows en chocolade. Onweerstaanbaar en super makkelijk te maken.


We maakten deze op de camping in Toscane uiteraard in Italian style met Italiaanse Cantuccini koekjes en Perzikjam uit de regio.


 

INGREDIËNTEN:

1 zak marshmallows

1 plak chocolade (wat je lekker vind)

Perzikjam

Cantuccini (Italiaanse koekjes)


BBQ met deksel

Bakpapier

Skillet of pannetje


 

BEREIDEN:


Verwarm de bbq indirect voor op 180 graden.

Vul de gietijzeren pannetjes of ovenschaaltjes met bakpapier.

Tip: maak eerst een prop van het papier, en vouw het weer uit. Het bakpapier is dan veel makkelijker te plooien in het pannetje.


Hak de chocolade fijn. Verdeel over de bodem.


Plaats de marshmallows op de chocolade.

Zet 15 minuten in de bbq totdat de chocolade is gesmolten en de marshmallows zacht zijn. Gebruik eventueel een satéprikker om dit te controleren.

Haal de skillet of pannetje uit de bbq, en zet op een onderzetter. Let op, het pannetje is gloeiend heet.

Serveer direct met de perzik jam.

en scoop het uit met de Cantuccini.


buon appetito…

107 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page