In 2006 tijdens een reis “Down Under” veelvuldig Gingerbeer gedronken. Dit heerlijk dorstlessend drankje met een beetje pit kwam ik onlangs tegen bij de locale grootgrutter. Samen met bosbessenjam een onweerstaanbaar lekkere lak gemaakt voor op de chicken wings.
Sit down and relax Mate!!!!
Ingrediënten:
voor de wings
1 kilo Chicken wings
2 el Smokey Sriracha Hot Chilisaus
2 teen knoflook
3 el gembersiroop
No Rubbish “the Incredible”
voor de lak
1 flesje Bundaberg Gingerbeer (350 ml)
3 volle el bosbessenjam
2 el gembersiroop
1 el honing
1 el chipotle tabasco
1 el ketchup
1 tl appelciderazijn
Bereiden:
Controleer de wings op achtergebleven veren, en snij de knoflook fijn. Meng alle ingrediënten goed door elkaar en laat het ( liefst 24 uur ) in de koelkast marineren.
Maak de Bbq klaar om indirect te grillen. Zorg voor een temperatuur van 130/140 graden.
Laat ondertussen de Gingerbeer voor 2/3 inkoken, en meng de overige ingrediënten hier doorheen. Laat nog even zachtjes doorkoken tot een mooie stroperige lak.
Leg de wings op de barbecue (indirect) en lak ze een aantal keer. Zorg voor een kerntemperatuur van 82C.
Serveer de wings met een mooi gekoeld flesje Bundaberg Gingerbeer.
cheers Mate!!!!!
Comentários