top of page
  • Foto van schrijverJan Oosterbroek

BACON WRAPPED GARLICWINGS






Wel eens gehoord van de vele gezondheidsvoordelen van het eten van knoflook??? Knoflook bevat Allicine, een stof met krachtige medicinale eigenschappen. Zeker met dit gure en natte weer een welkome aanvulling op onze weerstand.


Ja hoor........BOEIUH!!!!!! Het is gewoon super lekker!!!!


Met gerookte knoflook en kipwings in de hoofdrol hebben we een heerlijk hapje in elkaar gezet.


Ingredienten:


1 kg kipwings (ongeveer 20 stuks)

1 bol knoflook

olijfolie

2 el No Rubbish The Incredibble Rub

1 el Smoked paprika flakes

150 gr gerookt ontbijtspek

2 el Blues Hog Original Bbq saus

yoghurt

SausGuru uienmayo

peper


Bereiding:


Ik heb voor dit recept de tuinoven van Garth aangestoken, maar op de Q of smoker is dit recept ook gewoon te maken.


Maak de smoker of Bbq klaar en zorg voor een keteltemperatuur van 130 graden.

Snij de bovenkant van de hele knoflookbol en zet deze in een kommetje van alufolie.

Giet hierover de olijfolie. Doe wat eikensnippers op de kolen en rook/gaar de knoflook. Steek met een sateprikker in de knoflook, als deze zacht is dan is je knoflook gaar. Je kan meerdere bollen tegelijk maken en in de koelkast makkelijk 3 weken goed houden.





Laat de knoflook wat afkoelen en prak 8 teentjes fijn met een vork. Meng dit met de Rub en de Paprika flakes en voeg wat olijfolie toe om het tot een pasta te maken.

Marineer de kipwings met de pasta en laat dit minimaal 2 uur intrekken in de koelkast.



Gaar de wings indirect (temp ketel 160 graden) tot een kerntemperatuur van 82 graden. Ik gaar kip met vel en bot liever tot een wat hogere kerntemperatuur omdat deze delen wat vetter zijn.

Doe de wings in een schaal en meng ze met de Blue Hog Bbq saus.

Laat ze iets afkoelen en wikkel ze stuk voor stuk in met een halve plak gerookt spek.





Voordeel van het later pas inrollen in spek is dat je onder het spek een heerlijk krokante skin van de kip hebt.

Leg de wings terug en laat het spek mooi krokant bruinen op 150graden.


Als saus heb ik 1 deel yohurt en 1 deel Uienmayo van SausGuru met elkaar gemengd en nog 3 overgebleven gerookte knoflooktenen (fijngeprakt) toegevoegd.

Breng dit alles op smaak met wat grof gemalen peper.


Eet Smakelijk!!!!!







 

234 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page