Van mijn broertje kreeg ik een bak vol met voornamelijk eigen teelt madame Jeanette pepers.
Waanzinnig lekker!!! Maar veel te veel om vers te verwerken.
Dus besloten we om er een mooie hotsauce van te maken.
Ik heb in combinatie met de waanzinnig lekkere mango azijn van Oil&Vinegar (not sponsord), een top hotsauce gemaakt.
Disclaimer…. Alleen geschikt voor gevorderden.
Try if you Dare…..
INGREDIËNTEN:
30 madame Jeanette pepers
8 rode pepers
1 flinke duim gember
500 ml mango azijn
6 tenen knoflook
1 theelepel zout
Blender
Trechter
Klein saus flesjes
Latex handschoenen
BEREIDEN:
Doe latex handschoenen aan en was de pepers. Snijd de bovenkant van de pepers af en halveer ze overlangs.
Verwijder de zaden en de zaadlijsten.
Schil de gember, en snij aan grove stukken.
Giet de mango azijn in een pan, voeg de gesneden pepers, gember en het zout toe.
Hak de knoflook grof en doe dit erbij.
Breng alles zachtjes aan de kook en draai het vuur laag tot de pepers zacht zijn, dat is na ongeveer 15 minuten. Giet alles de blender in, maal het helemaal glad.
Kook de glazen flessen ongeveer 10 minuten in water om ze te laten steriliseren.
Giet met behulp van een trechter de glazen flessen vol met hotsauce, en sluit ze luchtdicht af.
Bewaar de hotsauce in de schone flessen in de koelkast, of vries ze in voor een nog langere houdbaarheid.
Na een paar dagen in de koelkast zal de smaak nog wat dieper worden.
Comments