BBQ GINGERBREAD CAKE EN GRILLED CHILI-STRAWBERRY’S
- Jan Oosterbroek
- 30 mei
- 2 minuten om te lezen

Zelf ben ik niet zo’n liefhebber van zoet. Bij mij gaat mijn culinaire liefde vooral uit naar hartig. Maar…… onlangs proefde ik de Canadian Gingerbread cake.
De fantastische smaak van de gebruikte kruiden was waanzinnig lekker. Ik kreeg het recept, ging aan de slag, en gaf hier weer een bbq twist aan.
INGREDIËNTEN:

120 gr zachte roomboter
120 gr suiker
120 gr bruine suiker
1 ei
3/4 tl vanille extract
60 gr maple syrup
1/2 tl kaneel
1/2 tl gemberpoeder
1/4 tl kruidnagel poeder
1/4 tl nootmuskaat
(Of kies 1 1/2 tl pumpkin spice (Euroma by Johnny Boer) of koek en speculaaskruiden ipv bovenstaande kruiden)
1/2 tl zout
300 gr meel
1 tl baking soda
100 gr rozijnen (geweld in vlierbloesem siroop)
250 gr poedersuiker
3 el vlierbloesem siroop (of water)
300 gr aardbeien
2 el witte basterdsuiker
2 el witte balsamico-azijn
1 chilipeper
Kleine bakvorm
Bakpapier
BEREIDEN:
Was de aardbeien, ontdoe deze van de kroontjes en snij ze doormidden.
Steek de barbecue aan, en grill de aardbeien op het snijvlak kort aan.

Snij de chilipeper (zonder zaadjes) zeer fijn, en meng dit met de basterdsuiker, balsamico-azijn en de gegrilde aardbeien.
Zet op kamertemperatuur weg voor later gebruik.

Deel de barbecue indirect in op 160°C.

Maak van het bakpapier een prop en vorm dit netjes in de bakvorm.
Meng boter en suikers samen tot ze fluffy zijn. Voeg ei, vanille extract en maple syrup toe. Klop twee minuten tot lichtbruine massa.
Voeg overige ingrediënten toe, en evt. een klein scheutje water als het te dik is.
Vul de bakvorm, en bak in 25-30 min. tot de randen iets bruin worden.

Laat afkoelen op een rooster.
Meng voor de frosting de vlierbloesem siroop met de poedersuiker (je kan ook water gebruiken).
Giet de vlierbloesem-frosting over de afgekoelde bbq Gingerbread cake.
Serveer met de grilled chili-stawberry’s.

Comments