• Jan Oosterbroek

Cerise Chicken

Bijgewerkt op: 10 feb. 2019




Waanzinnig lekkere kipkluifjes met een glaze op basis van Cerise.


Ingrediënten:


3 kilo kipkluifjes / kipwings

Cheeky Chicken rub (smokey goodness)

100 gr roomboter

1 el verse gember gehakt

1 teen knoflook fijn gehakt

1 sjalot fijn gesnipperd

250 gr zoete kersen (diepgevroren)

200 gr bruine suiker

1 tl gerookte paprika

1 tl chillipeper flakes

400 ml Cerise (Hero)

50 ml Crème de Cassis

4 el honing

2 el balsamicoazijn

2 el ketjap

2 el ketchup

zout en peper naar smaak.


Bereiding:


Rub de kipkluifjes ruim met de rub en laat een uur rusten.


Smelt de boter in de pan en voeg de gember, sjalot, knoflook en de kersen toe. Stoof dit al roerend gedurende 15 minuten tot alles zacht is geworden.

Voeg de bruine suiker toe en roer goed door.

Voeg vervolgens de rest van de ingrediënten toe, en laat het 30 minuten zacht pruttelen. Pureer alles glad en reduceer tot een dikke glaze.






Doe de kippenpootjes/wings op de Q (indirect) en kwast deze om de 10 minuten in Met de glaze. Geef de pootjes rook mee door toevoegen van kersenhout. Zorg dat je een kerntemperatuur bereikt van minimaal 84 graden C.





Combineer deze wings met Hickory Smoke Bbq saus van SausGuru, en drink er een mooie bijpassende frisse IPA bij 🍺


Bij 1 1/2 kilo Wings recept van de Glaze door de helft.






359 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven