• Jan Oosterbroek

CINNAMON ROLLS MET BOSBES ICING EN WHISKEY ROZIJNTJES



INGREDIENTEN:


deeg

500 gram zelfrijzend bakmeel (1 pak)

250 ml volle melk

100 gram suiker

75 gram roomboter (zacht)

snufje zout

2 eieren


vulling

200 gram donkere basterdsuiker

3 tl kaneel (15 gram)

1 tl koek en speculaaskruiden (5 gram)

100 ml whiskey

80 gram kleine rozijntjes

75 gram roomboter zacht


icing/glazuur

100 gram poedersuiker

70 gram Mon Chou roomkaas

1/2 tl vanille extract

1 volle el bosbessenjam

snufje zout


Skillet of bakblik doorsnede ongeveer 30 cm

flosdraad

bakpapier



 

BEREIDEN:


Warm de melk op tot ongeveer 40 graden, en doe het bakmeel in de mengkom. Voeg de eieren, suiker en de zachte roomboter toe. Kneed met behulp van een keukenmachine met deeghaak alles door elkaar. Voeg als laatste nog een snufje zout toe en meng nog even door tot een soepel deeg.


Doe het deeg in en licht ingevette kom, en dek af met plastic folie. Laat alles een uur rusten en rijzen, bijvoorbeeld door het in een oven te plaatsen van 30 graden.


Meng nu alle ingrediënten voor de vulling door elkaar.


Bebloem je werkblad of aanrecht, en rol na een uur je deeg uit tot een vierkante plak. Verdeel de vulling over het deeg, maar houd de rand welke opgerold wordt een paar cm vrij.

Rol het deeg gelijkmatig op tot een egale strakke rol.



Verfrommel een bakpapier, en doe dit in je skillet of bakblik. Door het papier eerst te verfrommelen krijg je minder vouwen, en plooit dit makkelijk naar de vorm van je skillet of blik.


Snij met behulp van het flosdraad je deeg in 10 of 12 gelijke stukken. Dit gaat het makkelijkst door je flosdraad onder je deegrol door te trekken, en deze aan de bovenkant naar elkaar toe te halen.


Leg de rolletjes deeg op z'n kant netjes in de skillet of het bakblik, en dek het af met plastic folie. Plaats dit voor een half uur terug in de warme oven van 30 graden voor een 2e keer rijzen.



Maak nu je barbecue gereed. Zorg voor een indirecte opstelling, en stook je barbecue op naar 175 graden. Bak de Cinnamon Rolls 30 minuten af. Check met behulp van een satéprikker of je deeg gaar is (in het deeg steken, als deze er schoon uitkomt is het gaar)



Terwijl de Cinnamon Rolls bakken meng dan goed alle ingrediënten voor de icing door elkaar.


Smeer direct als de Rolls uit de barbecue komen de icing over het warme afgebakken deeg.





153 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven