top of page

COCKTAIL BURGER TRIO

Foto van schrijver: Jan OosterbroekJan Oosterbroek

Cocktails veroveren steeds meer ruimte op de menukaart, de nieuwe horeca-trend!


Cocktails doen het al jaren goed in het buitenland, maar ook in de Nederlandse horeca bestellen we steeds vaker een cocktail. De Gin Tonic en Aperol Spritz zijn inmiddels bekende zomerse drankjes, maar sinds een tijdje zijn ook de Esma (Espresso Martini) en Poma (Pornstar Martini) het hele jaar door populair.


Geïnspireerd op deze trend maakten we een drietal burgers met de smaken en ingrediënten van de meest populaire cocktails van dit moment.

Hét COCKTAIL BURGER TRIO.


Leuk weetje....

Het cocktail trio was een bekend zangtrio wat in de jaren '50 '60 '70 Nederlandse populaire liedjes maakte, en reclamespotjes inzong van onder andere de SRV (rijdende melkboer).

De bekendste liedjes van het cocktail trio zijn "kangoeroe eiland" en "Leve de man die het bier uitvond".



 

CHICKEN TEQUILA SUNRISE BURGER


'Een kip burger met tropische smaken, en een pikant randje.'


INGREDIENTEN:

300 gram kipgehakt

2 bagels

15 ml gembersap

2 ananas schijf

1 sinaasappel

1 passievrucht


siliconen bakkwast

kern thermometer

broodmes


BEREIDEN:


Steek de BBQ aan, en zorg voor een directe opstelling met een gietijzeren rooster.

Meng het kipgehakt met de gembersap en bbqrub. Kneed goed door, en maak er 2 mooie burgerpatty's van. Leg even terug in de koelkast om op te stijven.

Grill ondertussen de 2 ananas schijven tot ze mooi gekaramelliseerd zijn.


Snij de passievrucht door, en haal de pitjes uit de schil, en zet even aan de kant.

Snij de sinaasappel á vif (tussen de velletjes de partjes uitsnijden), en grill de partjes kort boven de hete kolen.


Snijd de bagel doormidden en toast deze kort boven het vuur. Let op, dit kan snel verbranden.


Grill de Tequila Sunrise burger mooi bruin, en draai deze om. Smeer in met de Pineapple Jalapeño saus, en grill de andere kant. zorg voor een kerntemperatuur van ten minste 78 °C.


Smeer de bagel in met de Pineapple Jalapeño saus en leg de Tequila Sunrise burger hierop. Top af met de gegrillde ananas en sinaasappel en wat van de passievrucht pitjes.


 

BLACK ANGUS ESMA BURGER


'Een stoere angus burger met krachtige smaken van zwarte peper, knoflook en espresso.'


INGREDIENTEN:

300 gram black angus runder gehakt

2 spelt baquettes

2 gr gemalen epresso boontjes

espresso boontjes

1/4 kopje koude espresso

scheutje worcestersaus

6 plakken ontbijtspek


kern thermometer

broodmes


BEREIDEN:


Steek de BBQ aan, en zorg voor een directe opstelling met een gietijzeren rooster.

Meng het black angus runder gehakt met de worcestersaus de gemalen espresso en de bbq-rub.

Kneed goed door, en maak er 2 ovale burgerpatty's van. Leg even terug in de koelkast om op te stijven.

Meng de Noskos bbq saus met de 1/4 kop espresso.


Snijd het speltbroodje doormidden en toast deze kort boven het vuur. Let op, dit kan snel verbranden. Bak de ontbijtspekplakken ondertussen ook tot ze knapperig zijn.


Grill de EsMa burger mooi bruin, en draai deze om. Smeer in met de Noskos/Espresso saus, en grill de andere kant.

Zorg voor een kerntemperatuur van ten minste 56 °C, en haal de burgers van de grill.


Smeer de spelt baquete in met de Noskos/Espresso saus en leg de EsMa burger hierop.

Top af met de plakken ontbijtspek een paar espresso boontjes.


 


BLOODY MARY SMASHBURGER


'Een halfom burger met zongedroogde tomaat, tabasco, en een kick van chilipeper.'


INGREDIENTEN:

300 gram halfom gehakt

2 zachte witte bol

paar druppels tabasco

30 gr fijngehakte zongedroogde tomaatjes

2 stengels bleekselderij

10 cherry tomaatjes

4 cheddar kaas plakken


kern thermometer

bakpapier

spatel

bakplaat of plancha

broodmes


BEREIDEN:


Steek de BBQ aan, en zorg voor een directe opstelling met een bakplaat of plancha.

Snij de zongedroogde tomaatjes zo klein mogelijk.

Meng het halfom gehakt met de fijngehakte zongedroogde tomaatjes, tabasco en bbq rub.

Kneed goed door, en maak er 4 balletjes van. Leg even terug in de koelkast om op te stijven.


Snijd het zachte witte broodje doormidden en toast deze kort boven het vuur. Let op, dit kan snel verbranden.


Leg de Bloody Mary balletjes op de plancha, leg het bakpapier erop, en druk met de spatel zo plat mogelijk. Grill de Bloody Mary smashburger mooi bruin, en draai deze om. Leg op de gegrilde kant de cheddarkaas, en laat de kaas lekker smelten.

Check de kerntemperatuur met de thermometer, en haal de smashburger van de plaat bij 76 °C.


Smeer de getoaste witte bol in met de burgersaus, en leg er twee Bloody Mary smashburgers hierop. Top af met een paar halve cherry tomaatjes en steek een bleekselderij stengel in het broodje.



 

Recepten exclusief ontwikkeld voor Gelderblom Franchise

246 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

תגובות


© 2018 TokTokCity Barbeque, Barneveld-Proudly created with Wix.com

bottom of page