CRANBERRY MOSTERD
- Jan Oosterbroek

- 3 dagen geleden
- 1 minuten om te lezen

Als begeleiding bij de Ree Grillworst met Whiskey en Cranberry maakten we deze overheerlijke Cranberry mosterd.
Ook fantastisch bij een lekker kaas of borrelplank.
Begin minstens 1 week van tevoren met het maken van de mosterd.
INGREDIËNTEN:
200 gram geel mosterdzaad
1 el korianderzaad
1 tl zwarte peperkorrels, gekneusd
250 ml witte balsamico azijn
200 ml whiskey azijn
100 gram gedroogde cranberry’s
2 el ahornsiroop
2 tl zout
keukenmachine
2 gesteriliseerde, afsluitbare potten van minimaal 350 ml

BEREIDEN:
Meng het mosterdzaad met de specerijen en de azijn in een kom en laat afgedekt 1 nacht staan.

Hak het mengsel in een kleine keukenmachine tot een niet te grove mosterd.

Voeg de cranberry’s en ahornsiroop en 2 tl zeezout toe en hak nog heel kort.

Proef op smaak of je nog meer zout wilt toevoegen. Doe de mosterd in de schone potten en sluit af. Laat de mosterd minimaal 1 week rusten, maar hij wordt lekkerder en meer in balans als je hem 2 weken tot 1 maand laat staan. Bewaar aangebroken in de koelkast.




Opmerkingen