top of page

CRANBERRY MOSTERD

  • Foto van schrijver: Jan Oosterbroek
    Jan Oosterbroek
  • 3 dagen geleden
  • 1 minuten om te lezen
ree

Als begeleiding bij de Ree Grillworst met Whiskey en Cranberry maakten we deze overheerlijke Cranberry mosterd.

Ook fantastisch bij een lekker kaas of borrelplank.


Begin minstens 1 week van tevoren met het maken van de mosterd.


INGREDIËNTEN:


200 gram geel mosterdzaad

1 el korianderzaad

1 tl zwarte peperkorrels, gekneusd

250 ml witte balsamico azijn

200 ml whiskey azijn

100 gram gedroogde cranberry’s

2 el ahornsiroop

2 tl zout


keukenmachine

2 gesteriliseerde, afsluitbare potten van minimaal 350 ml

ree

BEREIDEN:


Meng het mosterdzaad met de specerijen en de azijn in een kom en laat afgedekt 1 nacht staan.


ree

Hak het mengsel in een kleine keukenmachine tot een niet te grove mosterd.

ree

Voeg de cranberry’s en ahornsiroop en 2 tl zeezout toe en hak nog heel kort.

ree

Proef op smaak of je nog meer zout wilt toevoegen. Doe de mosterd in de schone potten en sluit af. Laat de mosterd minimaal 1 week rusten, maar hij wordt lekkerder en meer in balans als je hem 2 weken tot 1 maand laat staan. Bewaar aangebroken in de koelkast.

Opmerkingen


© 2018 TokTokCity Barbeque, Barneveld-Proudly created with Wix.com

bottom of page