• Jan Oosterbroek

GARLIC MANGO CHICKEN

Bijgewerkt op: 9 nov. 2021


Ingrediënten


500 gram kipdijen filet

Rub (this is IT) southern Dutch Bbq

3 tenen knoflook

1 tl olijfolie


1 mango

1/2 rode peper

1/2 tl chilivlokken

3 el olijfolie


150 ml mayonnaise

2 el kwark

1 teen knoflook

1/2 rode ui

Grof zeezout

Vers gemalen peper


Zachte witten bollen


Stalen of bamboe spiesen

Bak kwast



 

Bereiden:


Snijd de kippendijen aan flinke stukken (5 uit 1 dij), en kruid deze met de olijfolie fijngehakte knoflook en de rub(naar smaak)

Rijg deze vervolgens aan je spies en rooster ze tot een kern van 70 graden C.


Snij de mango aan dikke repen. Snij de peper heel fijn en meng deze samen met de chilivlokken door de olijfolie.

Bestrijk je mango met de chili-olie en gril deze kort.


Meng de mayonaise en de kwark. Snijd de ui zeer fijn en meng deze erdoor. Snijd vervolgens de knoflook zeer fijn en verpulp deze met behulp van wat grof zeezout op je snijplank.

Roer dit ook door je mayo, en maak op smaak met wat peper.


Gril een doorgesneden broodje direct boven het vuur.

Besmeer dit met de knoflook mayonaise. Leg de spies hierop, en garneer af met de gegrilde mango.



243 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven