INGREDIËNTEN:
500 gr witte asperges
2 el roomboter
2 flinke handen biologische hooi
snufje nootmuskaat
zeezout
BEREIDEN:
VOORBEREIDING
Schil de asperges. Breng de schillen met de boter en nootmuskaat in ruim, lichtgezouten water aan de kook.
Zet het vuur laag en laat de aspergeschillen ca. 10 minuten zachtjes koken.
Leg de geschilde asperges erbij en dek ze af met een schone theedoek. Zet het vuur laag en laat ca. 5 minuten zachtjes koken.
Zet het vuur uit en laat de asperges in het kookvocht afkoelen.
BEREIDING
Steek de Bbq aan en verwarm tot een temperatuur van 180 °C.
Haal intussen de asperges uit het kookvocht.
Leg het hooi in het kookvocht, en laat het een half uurtje weken.
Knijp het hooi uit en verdeel het over het rooster. Verdeel de aspergeschillen over het hooi en leg hier de asperges op.
Sluit het deksel van de bbq, en laat de asperges 5-8 minuten roken.
Serveer je hooigerookte asperges met een mooie Entrecôte, aardappeltjes en Bearnaisesaus met hardgekookte eieren.
Comentarios