• Jan Oosterbroek

Hooikipje


Wat een mooie manier om als scharrelkip aan je einde te komen. Buiten guur en koud en ondertussen met alle liefde worden bereid als hooikipje .




Ingrediënten:


Grote Scharrelkip (bij voorkeur label rouge)

2 handen vers hooi

Gember

Chilipepertje

2 Limoenen

2 flesjes Tripel bier ( ik gebruikte Bronckhorster Tripel )

2 Laurierblaadjes

2 Steranijs

Zout en Peper


Bereiden:


Verwarm 1 flesje Tripel bier samen met de gember het chilipepertje (gesneden), steranijs en de laurierblaadjes. Als het tegen de kook aan is uitzetten en af laten koelen. Vervolgens zeven en als spuitmarinade gebruiken.

Het hooi weken met het tweede flesje bier en de limoenen in kwarten toevoegen.

De kip injecteren met de spuitmarinade en de buikholte vullen met de geweekte hooi en limoen. Buitenkant voorzien van zout en ruim grof gemalen peper.

Op de bbq of smoker met een keteltemperatuur van 120C garen tot een kerntemperatuur van 80C.

Inwikkelen in alufolie en 15 minuten laten rusten.

Tip:

Gooi op het laatste moment nog de eventueel overgebleven geweekte hooi tussen de kolen voor een extra smaak boost. 🔥


20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven