top of page
  • Foto van schrijverJan Oosterbroek

SMOKEY BACON PARMESAN KNOTS

Bijgewerkt op: 12 feb. 2023



Soms kom je tijdens het surfen op internet leuke inspiratie tegen. Ik zag op een site voor bakfanatenen een leuk recept voor zoete broodknoopjes.

Mijn barbecuebrein sloeg gelijk op tilt, en ik tweakte het recept naar een heerlijke hartige barbecuesnack.

 

INGREDIËNTEN:


voor 30 knoopjes


330 gram warm water

7 gram droge gist

500 gram bloem

50 gram geraspte Parmezaanse kaas, plus 2 theelepels (apart)

2 theelepels suiker

1 theelepel bakpoeder

1 theelepel zout

1 theelepel gedroogde Provençaalse kruiden

1 theelepel gedroogde oregano

3 eetlepels olijfolie, verdeeld

30 plakken ontbijtspek

5 eetlepels ongezouten boter, gesmolten

4 teentjes knoflook, fijngehakt

barbecuerub naar keuze

1 theelepel verse thijm

Barbecue met platesetter

Baktray

Bakpapier

Rookhout

Pan

Siliconen bakkwast

 

BEREIDEN:


Voeg het warme water toe aan een middelgrote kom. Strooi de gist over het water en laat 5 minuten staan, of tot het mengsel schuimig is.

Meng in een grote kom de bloem, Parmezaanse kaas, suiker, bakpoeder, zout, basilicum en oregano door elkaar.

Voeg 2 eetlepels olijfolie en het gist-water mengsel toe. Meng met een rubberen spatel tot een deegbal ontstaat.

Stort het deeg op een schoon oppervlak en kneed het ongeveer 5 minuten tot het deeg veerkrachtig is.

Vet de grote kom in met de resterende eetlepel olijfolie. Doe het deeg in de kom, dek af met plastic folie en laat het 1 uur rijzen op een warme plaats, of tot het verdubbeld is in volume.

Verwarm de bbq voor op 220°C, en zorg voor een indirecte opstelling.

Strooi een beetje bloem over het deeg en stort het vervolgens op een schoon oppervlak. Scheur het deeg in 30 afzonderlijke porties en rol ze vervolgens uit tot stroken van ca. 15 cm lang.

Leg op elke deegreep een reep spek. Bind beide samen om een ​​knoop te vormen.

Leg de knopen op een rooster wat voorzien is van bakpapier.

Strooi wat van de Bbq Rub over de knopen.

Zet het rooster in de baktray en plaats deze gedurende 20 minuten in de Bbq.

Voeg een chunk rookhout toe aan de kolen.

Bak tot het brood goudbruin, en het spek knapperig is.

Smelt de boter in een pan.

Meng in een kleine kom de boter, knoflook en de resterende 2 theelepels Parmezaanse kaas.

Bestrijk de knopen met het botermengsel en bak nog 5 minuten.

Breng over naar een serveerschaal. Garneer met thijm.


316 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page