• Jan Oosterbroek

THAI CHICKENWINGS KEBAB

Bijgewerkt op: 28 jan. 2019





Op basis van ingrediënten uit de Thaise keuken een kebab gemaakt met chicken wings. Een heerlijk hapje geïnspireerd op een recept van BBQ-Pitboys, maar dan met een eigen twist.

Leg de skewers maar klaar!!!


Ingrediënten:


1 kilo kipwings

No Rubbish Pink Devil

200 ml kokosmelk

3 el pindakaas

3 el gebakken uitjes (Conimex)

100 ml ketjap manis

2 tenen gerookte knoflook

1 rode peper

1 limoen


Bereiding:


Kruid de wings royaal met de Pink Devil Rub van No Rubbish, en rijg ze aan de skewers (zorg ervoor dat ze niet strak tegen elkaar zitten).

Gebruik deze platte spiesen en geen ronde. Bij het draaien blijven de wings mooi op z’n plek.

Steek de Bbq aan en zorg voor een mooi direct vuur.




Doe de kokosmelk, pindakaas, ketjap, knoflook, gebakken uitjes en de peper (met zaadjes) in een blender en pureer dit tot een mooie egale dikke saus.




Leg de skewers boven het directe vuur en kwast na elke keer draaien de wings in met de saus. Zorg dat de wings goed gaar zijn (kerntemperatuur minimaal 78 C)

Top de wings af met peperringen, gebakken uitjes en de rasp van de limoen. Druppel eventueel ook wat limoensap over de wings voor een nog frissere bite.




Tip van de pitmaster..... drink er een mooie frisse IPA of Duvel tripple hop bij.


193 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven