top of page
  • Foto van schrijverJan Oosterbroek

Barneveldse Beerbottle Ei-Burger

Bijgewerkt op: 31 jul. 2019Dit recept was de grote barbecue trend van 2017, maar is inmiddels al een klassieker geworden die niet mag missen in je barbecue reportoire!

Je kan enorm variëren met de vulling, dus je hebt elke keer andere smaken en een nieuw gerecht.

Ingrediënten:


1 kilo Rundergehakt

No Rubbish ”the incredible” of je andere favoriete rub

Ontbijtspek lang

5 eieren

augurken

jalapeño (potje)

cherrytomaatjes

bbq saus Saus Guru

Ingelegde Rode ui (homemade)Bereiden:


Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van 160 graden.


Neem het rundergehakt en verdeel het in 5 gelijke ballen. Pak nu je fles bier en één van de ballen gehakt en druk het flesje bier in de gehaktbal. Vorm het gehakt om de fles, zodat er een burger ontstaat van ongeveer 5 cm dik met een holte in het midden. Wikkel 3 plakken ontbijtspek om de buitenkant van de bierbottle burger en haal vervolgens het flesje eruit. Herhaal deze dit voor de overige 4 gehaktballen.


Vul de holte van iedere burger nu Met een ei.

Is de BBQ op temperatuur? Zet de beerbottle burgers dan op je rooster en sluit de BBQ met de deksel. De beercan burgers moeten nu 30 minuten garen. Je kunt eventueel een klein beetje rookhout toevoegen (Beuk).Leg na 30 minuten de red cheddar cheese op de burger. Sluit de BBQ weer met de deksel en laat in 10 minuten de kaas smelten.


Na in totaal 40/45 minuten op de BBQ mogen de Burgers er af. Serveer ze direct op een geroosterd broodje met Jalapeño, Augurk, Tomaat, Ingelegde Rode ui en Bbq Saus.

Eet smakelijk!
Tip :Je kunt met deze Beerbottle Burgers eindeloos variëren door simpelweg de vulling aan te passen! Ga bijvoorbeeld voor Italiaanse Beerbottle Burgers met tomaat, basilicum en mozzarella, kies je eigen favoriete groenten en kaas.170 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page