top of page
  • Foto van schrijverJan Oosterbroek

BEEF SHORTRIBS

Bijgewerkt op: 9 jun. 2020


ping...... een appje van Stoervlees.Hoi Jan,

Vraagje: zou jij het leuk vinden om binnenkort op de Q wat te maken met shortribs?


Super toffe uitdaging natuurlijk!!! In dit recept maak ik de shortribs op traditioneel Amerikaanse wijze klaar.


Shortribs zien er indrukwekkend uit, maar toch zijn ze redelijk simpel te bereiden.

Als jij indirect kunt barbecueën en de Q een uur of 8 op dezelfde lage temperatuur stabiel kan houden, dan kan je zeker deze shortribs maken.

Trek dan een lekker biertje open, ‘Sit back and Relax, and Grilling your Ultimate Beefribs’

Het eindresultaat is waanzinnig van smaak!!! 


INGREDIËNTEN


Shortribs Iers rundvlees stoervlees.com

olijfolie

Beef Rub (ik gebruik hiervoor LetzQ)


eiken/hickory chuncks
 


BEREIDEN


Maak je barbecue klaar voor indirect gebruik op 110-120°C.


Snijd het vlies aan de ribkant kruislings in. Dit harde vlies is lastig te verwijderen, maar heeft wel de neiging om bij verhitting krom te trekken. Door het in te snijden voorkom je dit.

Snij aan de bovenkant het harde Silver-skin en het teveel aan vet weg. Iets vet is niet zo erg (lekker zelfs) maar grote harde stukken smelten niet weg.

Smeer de beef ribs in met olie en bestrooi rijkelijk met de rub. Wees echt niet zuinig. Het vlees mag flink wat smaak hebben.Voeg het rookhout (eiken of hickory) toe aan het vuur en leg de ribs weg van het vuur (in-direct) op de barbecue.


Kijk na 3 tot 4 uur of de kleur van de ribs mooi bruin/mahonie is en controleer of de Bark (Bbq term voor Kruiden korst) vast zit door er even zacht tegen te duwen met je vinger. Is dit het geval pak dan je ribs in aluminium folie of butcher paper in.   Is de kleur nog niet goed of zitten de kruiden nog niet vast kijk dan na een half uur nog eens.Plaats de voeler van een kernthermometer in het midden van het vlees en leg het weer terug op de barbecue.


Als de kernthermometer 92°C aan geeft steek je met een thermometer voeler, spies of sateprikker in het vlees om te voelen of het gaar is. De prikker moet er in gaan als in boter. Is dat niet het geval dan wacht je een half uur en probeer je het opnieuw.


Als de ribs gaar zijn laat je ze even uitdampen met de folie of het butcher paper open. Daarna pak je ze weer in en laat je ze 45 minuten tot een uur rusten onder een handdoek.


Snij het vlees tussen de ribben door, of trek de ribben uit het vlees (dit gaat heel makkelijk als je vlees goed gaar is) en snijd het aan royale plakken.

Serveer met gegrilde maïskolf.

137 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Komentarze


bottom of page