• Jan Oosterbroek

Cherry Coke/Whiskey Beef Balls


Geïnspireerd op een recept van onze pyroculinair avonturier Jord Althuizen deze cherry coke beefballs.


INGREDIËNTEN:


1 kilo Rundergehakt

2 eieren

1 rode peper

1 sjalotje

1 zakje Verstegen stroganoffkruiden

3 el paneermeel

1 el peprub BeefExclusief ( of andere rub )

200 gram ontbijtspek plakken

bosuitje


voor de saus:


330 ml cherrycola (blikje)

150 ml whiskey

2 el juspoeder

1 el worchestersaus

1 el chipotle tabasco

300 ml Original Bbq saus SausGuru

peper en zout


BEREIDEN:


Los de juspoeder op in de cherry cola in een skillet en laat dit 5 minuten zachtjes inkoken.

Voeg de overige ingrediënten toe en breng op smaak met peper en zout. Laat het net zo lang indikken tot er een dikke saus ontstaat.


Meng ondertussen het gehakt met de eieren kruiden/rub en paneermeel. Meng goed door en meng de fijngesneden rode peper en sjalot ook door.

Rol hiervan kleine balletjes (Ping-Pong bal formaat) en laat even opstijven in de koelkast.


Leg de balletjes op een Bbq/smoker van 120 graden en gaar de balletjes tot een kerntemperatuur van 68C. Voeg wat kersen rookhout toe voor extra smaak.


Bak ondertussen de plakken spek uit en laat afkoelen. Snijd deze fijn als een crumble.


Leg als de balletjes gaar zijn deze in de skillet met saus en laat ze minimaal een half uur de smaken intrekken.

Garneer alles af met bosuitjes en spekcrumble.

160 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven