Heerlijk met het gezin kamperen en ondertussen alle tijd om lekker te koken. Deze zondagmorgen met de DO van Petromax (ft 4.5) een chocoladetaartje gemaakt met gegrilde pruimen die hier op de camping volop groeien en perfect rijp zijn. De combinatie van de bittere chocolade en de zoete pruimen werkt fantastisch!!!
Je kan voor simpel gaan en een kant en klare browniemix kopen of deze zelf maken (Is natuurlijk veel lekkerder)
INGREDIËNTEN:
5 rijpe pruimen
honing
225 gram roomboter
120 gram pure chocolade (78%)
3 eieren (2+1 dooier)
320 gram suiker
1/4 tl zout
1 tl vanille extract
1 tl whiskey
125 gram bloem
25 gram cacaopoeder
bakpapier
barbecue
dutch oven
trivet
briketten en firestarter
BEREIDEN:
Was de pruimen en snijd deze doormidden en verwijder de pit.
Giet op de aangesneden kant wat honing en grill de pruimen op de snijkant gedurende 2 minuten op een hete barbecue zodat de suikers karamelliseren en er grilstrepen ontstaan.
Doe de boter en de chocolade in een kom, en smelt deze ‘au bain Marie’. Klop intussen 2 eieren en de dooier met de suiker, zout, vanille extract en whiskey luchtig.
Meng met een spatel voorzichtig het chocolademengsel door de eieren tot het een egale massa is geworden.
Meng vervolgens de bloem en de cacao erdoor.
Giet je beslag in een ronde bakvorm met bakpapier.
Leg de pruimen op het mengsel en plaats deze op je trivet in de DO.
Maak met een firestarter een aantal briketten heet. Bereken met de Dinwiddie ringmethode hoeveel briketten je moet plaatsen en bak je taartje op 160 graden gedurende 60 minuten gaar.
Even checken met een sateprikker. Erin steken, en als de prikker nog schoon is als je hem eruit trekt is je taart klaar.
Model Dinwiddie Ringmethode geleend van https://www.devuurmeester.nl Kijk voor meer DO en buitenkook recepten eens op zijn site!!
Comments