• Jan Oosterbroek

CHOCOLADETAART MET GEGRILLDE PRUIMEN uit de DO

Bijgewerkt op: 9 nov. 2021


Heerlijk met het gezin kamperen en ondertussen alle tijd om lekker te koken. Deze zondagmorgen met de DO van Petromax (ft 4.5) een chocoladetaartje gemaakt met gegrilde pruimen die hier op de camping volop groeien en perfect rijp zijn. De combinatie van de bittere chocolade en de zoete pruimen werkt fantastisch!!!

Je kan voor simpel gaan en een kant en klare browniemix kopen of deze zelf maken (Is natuurlijk veel lekkerder)

INGREDIËNTEN:


5 rijpe pruimen

honing

225 gram roomboter

120 gram pure chocolade (78%)

3 eieren (2+1 dooier)

320 gram suiker

1/4 tl zout

1 tl vanille extract

1 tl whiskey

125 gram bloem

25 gram cacaopoeder


bakpapier

barbecue

dutch oven

trivet

briketten en firestarter


BEREIDEN:


Was de pruimen en snijd deze doormidden en verwijder de pit.


Giet op de aangesneden kant wat honing en grill de pruimen op de snijkant gedurende 2 minuten op een hete barbecue zodat de suikers karamelliseren en er grilstrepen ontstaan.



Doe de boter en de chocolade in een kom, en smelt deze ‘au bain Marie’. Klop intussen 2 eieren en de dooier met de suiker, zout, vanille extract en whiskey luchtig.

Meng met een spatel voorzichtig het chocolademengsel door de eieren tot het een egale massa is geworden.

Meng vervolgens de bloem en de cacao erdoor.



Giet je beslag in een ronde bakvorm met bakpapier.

Leg de pruimen op het mengsel en plaats deze op je trivet in de DO.


Maak met een firestarter een aantal briketten heet. Bereken met de Dinwiddie ringmethode hoeveel briketten je moet plaatsen en bak je taartje op 160 graden gedurende 60 minuten gaar.



Even checken met een sateprikker. Erin steken, en als de prikker nog schoon is als je hem eruit trekt is je taart klaar.








100 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven