• Jan Oosterbroek

Dutch Apple Balls



Met de herfst voor de deur dit keer een recept met Hollandse appeltjes.

Nu de blaadjes langzaam vallen en de appelpluk volop bezig is leek het me leuk om dit te combineren met gehakt als een leuke snack.


Ingrediënten:


Voor de ballen


500 gram Runder gehakt

1 appel

1 teen knoflook

1/2 shotglas whiskey

1 ei

2 el The Incredible Rub No Rubbish

2 el Naked Gun Rub No Rubbish

1 el Tabasco Chipottle

peper en zout


Voor de glaze


1 flesje Apple Bandit

150 ml Apfelkorn

2 volle el appelstroop

2 el sweet chili saus

1 el Worcestersaus



Appel rookhout



Bereiding:


Rasp de appel grof en meng dit met de whiskey.

Meng het gehakt met beide rubs en het ei, en voeg de geraspte appel en fijn gesneden knoflook toe. Breng verder op smaak met peper en zout.


Doe de Apple Bandit Cider in een pan en voeg de overige ingrediënten voor de glaze toe. Laat dit zachtjes reduceren tot een mooie lak.


Maak van het gehakt kleine balletjes (formaat Ping-Pong bal) en doe deze op de barbecue. Zorg voor een indirecte zone met en dome temperatuur van 165 graden.

Voeg wat rookhout van appel toe tijdens het garen, en lak de balletjes meermalen af met de glaze tot een kerntemperatuur is bereikt van 68 graden.


Presenteer de balletjes met een prikker en een klein blaadje van de maggiplant (zodat het op een appeltje lijkt).

Serveer hier een lekker koude appel cider met ijs bij.


Als je van een wat hartige variant houd kan je er na afloop wat spekcrumble overheen strooien.


Laat de herfst maar komen.

547 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven