• Jan Oosterbroek

Fatty





FATTY

Ingrediënten:

900 gr hoh gehakt

bbqrub Cajun van Stokes bbq

voor de vulling:

Cheddar kaas, rode paprika en ui, en een lekkere barbecuesaus (ik gebruikte hiervoor Sweet Baby Ray's Hickory Brown Sugars)

12 plakjes spek, dik gesneden

Bereiden:

Breng je barbecue op temperatuur.

Leg wat plasticfolie neer op je werktafel en maak hierop een weefpatroon van 6 x 6 plakjes spek.

Bestrooi het spek met wat barbecue rub.

Nu kan het gehakt op het spek neergelegd worden en smeer je het in met de barbecuesaus.

In het midden van het gehakt gaat nu de kaas, paprika en ui.

Laat de ‘Fatty’ nu ca. 30 min. opstijven in de koelkast.

Leg de ‘Fatty’ op de barbecue - temperatuur van 107-121°C - voor ± 3-4 uur, totdat het vlees een kerntemperatuur van 68° heeft bereikt.

Smeer vlak voordat het vlees de gewenste kerntemperatuur heeft bereikt de rol nog nog even in met je favoriete barbecuesaus.

Tip:

Voor een extra smaakaccent wat rookhout (appel) toegevoegd.

63 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven