top of page
  • Foto van schrijverJan Oosterbroek

FREESTYLE BEACH BBQ

Bijgewerkt op: 27 jun. 2019


Dit weekend voor het eerst als teamlid met wedstrijdteam “Bad te the Bone” meegedaan aan Freestyle Beach Bbq. Op het programma stonden Kippenbouten, Kalfswangen, Kreeft en Mysteriebox.

Op het strand van Babbelbeach in Hulshorst werd het seizoen afgetrapt met de eerste culinaire Bbq wedstrijd van 2019 onder de vlag van SBWN.
Om 9:00uur verzamelen en kennismaken met de overige teamleden Erik “Brute Bosjesman” Manders, Peter Roos, Christian Boomker alias de Vuurmeester en Aleida. Peter had zich gelijk al vastgereden in het mulle strandzand, maar was snel weer mobiel. Na alles uitladen te hebben ging het opbouwen van de teamtent vlot. Smoker en Joystove aangestoken, koffie erbij en dan eerst het wedstrijdplan besproken.


Om 13:00uur moest het eerste gerecht (kippenbouten) op de jurytafel staan. In de app-groep waren de recepten (behalve de Mysteriebox) al doorgesproken, dus we konden vlot starten. Kip schoongemaakt en gerubt, en op de smoker. Af en toe insprayen met een mix van mangosap/appelazijn/whiskey. Ondertussen test gebakken met de zuurkoolstamppot-poffertjes. Een kwartier voor tijd begon het spannend te worden. Pullen van kip en op smaak brengen, poffertjes bakken en spekcrumble maken. Maar uiteindelijk stond het gerecht precies op tijd op de jurytafel: Pulled Chicken op Zuurkoolpoffertjes met gegrillde mango, spekcrumble en uienstroop. Uiteindelijk met dit gerecht een mooie tweede plaast behaald.
Als tweede gerecht de Kreeft. Ondanks z’n stoere uiterlijk had Erik “moeite” de kreeft de eeuwige wateren in te sturen. Toch verdween dit rode beest in kokend water met wijn kruiden en cognac. Na het schoonmaken geserveerd als Bisque met roséschuim en toast met kreefttartaar.
Ondertussen was Christian al bezig de kalfswangen schoon te maken voor de tajine, en had Peter zich gestort op de mysteriebox. Hierin zat jasmijnrijst en kokosnoot, en moesten we uit nog 9 ingredienten kiezen. Uiteindelijk hebben we de jury een gevulde kokosnoot geserveerd met gember/kokos rijstpudding afgetopt met chocolade, en een begeleidende fruitsalade.

Al een uur of 2 stonden de kalfswangen in de Dutch Oven op de Joystove te pruttelen met kruiden, uien en citroen. Om 16:15uur werd dit gerecht in de jurytent verwacht. In alle rust een tuinbonensalade met munt voorbereid, naanbrood gebakken in een skillet en couscous gemaakt. Uiteindelijk eenpaar minuten voor inleveren de tajine gevuld en geserveerd.Na alles schoon gemaakt te hebben en alles in de aanhanger te hebben gestouwd werden we om 18:00uur in het restaurant van Babbelbeach verwacht voor de uitslag.

Met de Bisque geeindigd op de eerste plaats, met de kippenbouten een 2e plek en over-all een 4e plek. Geen verkeerde start van het seizoen, maar volgende keer “een tandje erbij”.

Als debutant in deze wedstijden ben ik verrast door het niveau van de teams, maar vooral door de onderlinge vriendschappen ondanks de gezonde competitiedrang. Supergaaf om nu als officieel teamlid mee te draaien in dit culinaire Bbq wedstrijdteam. Bad to the Bone rules!!!!
40 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

WILDWORKSHOP

Comments


bottom of page