top of page
  • Foto van schrijverJan Oosterbroek

WILDWORKSHOP

Bijgewerkt op: 18 sep. 2023


Als TokTokCityBbq wordt ik regelmatig als Demochef ingehuurd voor allerhande catering klussen, workshops en bbq demo's.

Het geven van een workshop wild is wel één van de mooiste opdrachten om voor gevraagd te worden. Heerlijk om met een aantal enthousiaste mensen van een prachtig wild dier schitterende gerechten te maken. Te mogen vertellen over het leefgebied, de anatomie, snijtechnieken en bereidingsmogelijkheden. Daarnaast onder het genot van een mooie wijn of lekker biertje te proeven van de meest uiteenlopende gerechten die door de deelnemers zelf worden bereid.


Hieronder een impressie van een Wildworkshop Ree
De deelnemers worden zoveel mogelijk bij het hele proces betrokken. Te beginnen bij het villen en verdelen. Mooi om te zien dat de lichte aversie van sommige mensen bij de confrontatie met het dier, omslaat in bewondering en respect.


Na uitleg van de afzonderlijke vleesdelen, recepturen en de ideale bereiding van de diverse onderdelen, gaan de deelnemers aan de slag met het maken de recepten.


Op het menu deze keer:


* Gepofte aardappelsalade met een Mexicaanse stoofpot van ree met donkere chocolade.

Alles bereid op een houtvuur met hangende kookpot. Lekker spelen met vuur, en ondertussen genieten van de waanzinnige geuren die opstijgen als je af en toe in de kookpot roert.

Op de kamado worden de aardappels gepoft, en daarna met heerlijke kruiden en groente verwerkt tot een stevige aardappelsalade.

* Rollade gevuld met gerookt spek en gedroogde pruimen.

Na het uitsnijden en uitbenen van één van de achterbouten wordt deze gevuld door de deelnemers, en na uitleg van wat knooptechnieken zelf opgebonden.

* Reefilet Argentina style met koffierub en chimmichurri.

Na uitleg wordt de filet door de deelnemers zelf uitgesneden, en een heerlijke chimmichurri gemaakt. Op de kamado wordt met de hot & fast methode de filet tot de juiste cuisson gebracht.

* Op hooi gerookte reebout

Het hooi wordt gedrenkt in mooi Veluws blond bier. De reebout wordt gekruid en vervolgens met de indirecte methode op het hooi in de kamado bereid.

Als de bout de juiste kerntemperatuur heeft bereikt wordt door middel van het laten verbranden van het hooi nog een mooie rooksmaak mee gegeven.

Uiteindelijk wordt na het rusten van het vlees de bout als mooie plakken ham op een heerlijk vers broodje geserveerd.
Zelf ook ervaren hoe het is om een eerlijk stuk Veluws grofwild zoals hert, wild zwijn of ree, klaar te maken?


Informeer naar de mogelijkheden bij Meesters in Wild in Kootwijkerbroek
478 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page