top of page
  • Foto van schrijverJan Oosterbroek

REVIEW INKBIRD IDT-34c-B


We kregen van INKBIRD de gelegenheid om hun allernieuwste thermometer aan een grondige test te onderwerpen. Altijd nieuwsgierig naar de nieuwste items grepen we deze kans met beide handen aan…

Laat ik vooraf zeggen, ik heb al diverse thermometers van INKBIRD, en deze doen wat ze beloven, dus enigszins gekleurd gingen we deze test in.

INKBIRD IDT-34c-B, is een draadloze barbecuethermometer, en maakt gebruik van Bluetooth 5.1.

Je kan de gewenste temperatuur en gaarheid van het product instellen via de mobiele gratis app en op afstand de veranderingen in het proces volgen via de telefoon.

Wanneer het koken klaar is, zal deze grillthermometer je eraan herinneren dat het tijd is om een biertje open te trekken, de tafel te dekken, en lekker te gaan genieten.


Belangrijkste kenmerken:

App-bedieningsafstand tot 80 m volgens fabrieksopgave. Maar vanuit binnenhuis is deze afstand fors minder als gevolg van muren en ramen.


De thermometer heeft een breed temperatuurbereik van -30~300℃ (-22~572℉) wat super is voor low and slow sessies of het hard aangrijpen van een mooie steak.


4 probes met een snelle respons en een detectienauwkeurigheid van ±1℃/1,8℉ volgens fabrieksopgave.

Dit klopt na het steekproefsgewijze nameten met een andere geijkte thermometer, en het meten in kokend water. Alle meters tussen 99,9 en 100,1℃

Tevens 2 thermometer klemmen bijgeleverd om een probe boven wet rooster te bevestigen om zodoende de dome temperatuur van de bbq (of oven) te meten.


Het LCD-scherm met instelbare achtergrondverlichting is helder af te lezen. Alleen als de zichthoek wat kleiner wordt, dan worden het display wat vager.


Maarliefst 29 vooraf ingestelde menu's met aanpasbare doeltemperatuur en kooktijd. Handig voor als je snel zonder recept wat klaar wilt maken.


Instelbaar hoog-laag temperatuuralarmen, en optel-/afteltimer. Werkt top!

Alarm als de telefoon buiten bereik van de Bluetooth zone is.

Grafische weergave van het verloop van de grill sessie is duidelijk af te lezen, en geeft inzicht in het bereidingsproces.


De thermometer werkt ongeveer 150 uur op de meegeleverde 2 AA-batterijen volgens opgave. Jammer dat dit model niet beschikt over een usb lader voor de accu.


Al met al, een top metertje. Veelzijdig door de 4 bijgeleverde probes. Zeer handig in gebruik en super accuraat.

Prijs-Kwaliteit verhouding is prima in orde!

Aanrader dus 👍🏼

11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page