Dit is een heerlijk dessert voor de ECHTE aspergeliefhebber. Het is natuurlijk een beetje gewaagd om asperges ook voor een nagerecht te gebruiken maar met de aardbeien die je vaker als nagerecht aantreft in de aspergetijd is het een hele heerlijke combinatie.
Ingrediënten 4 personen
· 4 mooie witte asperge (AA)
· 2 el suiker
· olijfolie
· 200 gram aardbeien
voor de marinade:
· 2 el aardbeien of bessen likeur
· 2 el witte balsamico azijn
· 2 tl suiker
· sap van 1limoen
· 5 blaadjes verse munt (fijngehakt)
Garnering:
· 200 ml slagroom
· 1 blaadje munt p.p.
Bereiden:
· Schil de asperges goed rondom (2x) en kook ze ongeveer 8 minuten in water met wat suiker Spoel ze hierna met koud water af
· Wrijf de uitgelekte asperges licht in met wat olijfolie, en gril ze op de barbecue tot er mooie grillstreepjes op staan.
· Snij de gegrilde asperges in stukken van ongeveer 2 cm.
· Snijd de aardbeien in 2 of vier stukjes al naar gelang de grootte en doe de gegrillde asperges erbij
· Voeg de aardbeien likeur, balsamico, suiker, limoensap en de fijngehakte munt toe en laat het geheel minstens een half uur marineren
· Verdeel het over 4 glazen en garneer met lobbig geklopte slagroom en een blaadje munt
In combinatie met een mooi gekoelde droge witte wijn is dit een fantastische finale van een geslaagde barbecue.
Comments