GEVULDE UIEN
Deze week, “de week zonder vlees” .
........ oké, een héél klein beetje dan.
Ingrediënten:
6 middelgrote uien
Olijfolie
2 tenen roze knoflook
200 gram champignons
100 gram gesneden ontbijtspek
150 ml kippenbouillon
50 gram Geraspte pecorino romano of parmezaanse kaas
Grof gemalen verse peper
Bereiden:
Snijd de bovenkant van de uien en haal met een appelboor de binnenkant eruit. Laat de schil en de buitenste 2 ringen zitten
Snij wat uit de uien is gekomen zeer fijn en fruit dit zachtjes in de olijfolie
Pers de knoflook en voeg dit samen met de zeer fijn gesneden champignonblokjes en ontbijtspek toe aan de uien.
Blus het geheel af met de kippenbouillon en laat het enigszins inkoken tot een dikke puree. Voeg de geraspte kaas toe en breng op smaak met peper. Laat dit afkoelen.
Vul de uien met het uienmengsel en zet dit 20 minuten op de barbecue. Eventueel wat eiken rooksnippers toevoegen aan het begin.
コメント