• Jan Oosterbroek

Gevulde uien





GEVULDE UIEN

Deze week, “de week zonder vlees” .

........ oké, een héél klein beetje dan.

Ingrediënten:

6 middelgrote uien

Olijfolie

2 tenen roze knoflook

200 gram champignons

100 gram gesneden ontbijtspek

150 ml kippenbouillon

50 gram Geraspte pecorino romano of parmezaanse kaas

Grof gemalen verse peper

Bereiden:

Snijd de bovenkant van de uien en haal met een appelboor de binnenkant eruit. Laat de schil en de buitenste 2 ringen zitten

Snij wat uit de uien is gekomen zeer fijn en fruit dit zachtjes in de olijfolie

Pers de knoflook en voeg dit samen met de zeer fijn gesneden champignonblokjes en ontbijtspek toe aan de uien.

Blus het geheel af met de kippenbouillon en laat het enigszins inkoken tot een dikke puree. Voeg de geraspte kaas toe en breng op smaak met peper. Laat dit afkoelen.

Vul de uien met het uienmengsel en zet dit 20 minuten op de barbecue. Eventueel wat eiken rooksnippers toevoegen aan het begin.




5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven