Geïnspireerd door een onlangs gepost recept op FaceBook van Cold Pineapple tea door "the Hungry Dutchman" ,besloot ik om dit toffe recept te bewerken naar een mooie cocktail met Bbq flavour.
De Grilled Pineapple Gin-Tonic was hiermee geboren.....
INGREDIËNTEN:
2 ananas (de schil er van en de kern)
150 ml gember siroop
2 kaneelstokjes
1 biologische citroen
3 kardamom peulen
2 ster anijs
1 gedroogde chili peper
3 el witte basterdsuiker
BEREIDEN:
Steek de Bbq aan en rooster de schillen en kern van de ananas tot het mooi gekaramelliseerd is.
Doe alle schillen van de ananas en de kern in een grote pan, en doe er 2 liter water bij (plus extra om schillen onder water te zetten).
Snij zo dun mogelijk de gele schil van de citroen (probeer geen wit mee te snijden want dat wordt bitter). Doe dit samen met het sap bij de ananas
.
Doe de gembersiroop, kardemom, ster anijs, Chili peper en kaneelstokjes erbij, en breng het geheel tegen de kook aan.
Laat dit twee uur trekken, en inkoken.
Daarna in het vocht afkoelen.
Breng de 3 el basterdsuiker met wat water aan de kook en los dit op tot een suikerstroopje. Giet het vocht nu door een vergiet in een andere pan, en voeg de suikerstroop toe. Giet alles over in brandschone flessen en bewaar koel in de koelkast.
Maak deze Grilled Pineapple Gin-Tonic met 1 deel Grilled Pineapple, 1 deel Tonic en 1 deel Gin.
Doe dit in een mooi Tonic glas, en serveer met ruim ijs, rozemarijn, en bloemen van zevenblad.
Een alcoholvrije variant is ook een optie, vervang dan de gin door Brunswick Aces.
Proost!
Comments