• Jan Oosterbroek

ITALIAN CARTUCCIA DI FUCILE



Op de camping in Italië maakten we een variant op de Bbq hype van 2021, de shotgun shells.

We vervingen de Amerikaanse taste voor Italian flavours. Mede door toevoeging van een overload aan Parmezaanse kaas een regelrechte smaakbom. Forza Italia!!!


 

INGREDIËNTEN:

12 canneloni-buisjes (pasta)

6 Italiaanse venkel worstjes (500 gram)

5 knoflook tenen

120 gram Parmezaanse kaas geraspt

24 plakken pancetta (of ontbijtspek)

150 gr tomatenpuree

100 ml Italiaanse rode wijn ( of Frans, of Chileens, of Zuid Afrikaans, je ziet maar…)

3 el bbq rub (ik gebruikte Pork Powder van Big Boys)


Bbq met deksel (zoals WGA)

Siliconen bakkwast

Chunck van eikenhouten wijnvat




 

BEREIDEN:

Voorbereiding 30 minuten

Bereiding 50 minuten


Bereid je Bbq voor om indirect te grillen, en verhit deze tot 135 graden Celsius.

Snijd de Italiaanse worstjes in en haal het deeg (vulling) uit de darm. Snipper de knoflook zeer fijn, en meng dit met het worstdeeg. Je kan de smaak ook zelf creëren door half-om-half gehakt te gebruiken en hieraan een theelepel gevijzelde venkelzaadjes toe te voegen.

Breng verder op smaak met peper en zout, en 50 gram tomatenpuree.




Voeg als laatste 80 gram Parmezaanse kaas toe en meng goed door.

Vul de cannelloni-buisjes met het gehakt. Zorg dat het gehakt op kamertemperatuur is en maak er smalle rolletjes van.



Doe het voorzichtig aan zodat de cannelloni heel blijft.




Meng de Bbq Rub met 100 gram tomatenpuree en 100 ml rode wijn, en bestrijk hier de cannelloni mee.



Wikkel er vervolgens pancetta omheen. Door eerst de cannelloni te bestrijken en daarna in te wikkelen met spek zorg je ervoor dat de pasta net wat vocht krijgt om mooi al dente zacht te worden op de Bbq.



Leg de gevulde cannelloni op de Bbq en voeg een blokje rookhout toe aan de gloeiende kolen.



Gaar met gesloten deksel de cannelloni gedurende 45 minuten tot 65 graden kerntemperatuur.

Bestrijk de laatste 5 minuten de cannelloni nogmaals met een dunne laag van de saus.



Gebruik de overgebleven Parmezaanse kaas om één kant in te dippen voor een “look-a-like” geweerpatroon, en serveer je Shells met een mooi glas Italiaanse rode wijn.



buona cena

147 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven