top of page
  • Foto van schrijverJan Oosterbroek

KALFS RIBEYE MET IN VUUR GEROOSTERDE UIENCRÈME


We maakten een mooi zomers gerecht van de barbecue. Kalfs ribeye van Beeckhoeve met in vuur geroosterde uiencrème. Mede door de gele kleur van de uiencrème, en de uitgebalanceerde rub van No Rubbish op de ribeye creëerden we een bordje in Zuid Amerikaanse stijl.


INGREDIËNTEN:


2 kalfs ribeye’s

2 zoete witte uien

1 bol knoflook

olijfolie

citroenpeper

grof zeezout

kleine trostomaatjes

1 citroen

citroentijm 

De methode die ik heb gekozen als bereiding is de zgn. ‘reverse sear’ methode. Je begint indirect op een lage temperatuur en grilt op het einde direct op een hoge temperatuur, heel kort, heel heet!


De kruiden zijn van No Rubbish. Sunny Stuff heeft een vette knipoog naar die intens warme smaken van Zuid Amerika. De zonnige kleur staat symbool voor de levendigheid en passie in deze rub. Ultiem genot met een kick van de Madame Jeanette peper.

 

BEREIDEN:Snij van de knoflook het bovenste stukje, giet er wat olijfolie op en pak deze in alufolie.

Leg deze samen met de uien op de hete, directe zone van de barbecue. wacht tot de uien zwart blakeren. Draai ze regelmatig tot ze zacht zijn, dit duurt doorgaans ongeveer 20-25 minuten.

Als de uien gaar zijn verwijder de buitenste, zwarte laag van de uien en pureer het vruchtvlees samen met de knoflook en een klein scheutje olijfolie en whiskyazijn in een blender. Voeg als laatste 1 eetlepel Sunny Stuff rub en grof zeezout toe en draai het nog een paar seconden in de blender.Kruid net voor het bereiden de ribeye met de Sunny Stuf rub, grof zeezout en wat citroenpeper.


Gaar de kalfs ribeye langzaam op een indirecte hittezone tot een kerntemperatuur van 42 graden is bereikt. De temperatuur in de barbecue is ideaal tussen de 100-120°C.

Verwarm de barbecue direct tot superheet en gril de steaks op een gietijzeren rooster in een paar minuutjes af.

Laat het vlees minstens 10 minuten rusten.


Gril in de tussentijd de tomaatjes in een aluminium bakje met wat olijfolie en zeezout tot ze ietjes barsten.

Maak het bordje op met de ribeye en gepofte tomaatjes. Spuit er een mooie toef uiencrème tussen en garneer af met citroen en citroentijm.


206 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page