
Mei 2020-75 jaar vrijheid
Als kleine ode aan onze bevrijders maakte ik deze heerlijke zoet/pikante chickenwings.
De hoofd-ingrediënten komen elk uit het land van één van onze helden.
🇺🇸 AMERIKAANSE whiskey
🇨🇦 CANADESE maple leaf syrup (ahorn siroop)
🇬🇧 ENGELS Ale bier
Al deze ingrediënten vormen samen met Hollandse aardbeien een fantastische lak saus waarmee de wings heerlijk sticky en zoet worden.
INGREDIËNTEN

2000 gram Chicken wings
No Rubbish The Incredible Rub
Maiszetmeel
voor de lak
150 gram Aardbeien
100 ml Jack Daniëls Whiskey
1 flesje (330ml) Engels ale bier (in elk geval geen zwaar type zoals bijv. imperial stout)
50 ml Ahorn siroop
1/2 tl Cayenne peper
Appel/Kersen rookhout
BEREIDEN
Controleer je wings op achtergebleven veer stoppels en verwijder deze. Zet alles lekker in je favoriete run. Ik gebruikte hiervoor No Rubbish The Incredible met een intens mooie oranje kleur. Bestrooi daarna heel licht met wat maiszetmeel (Maizena). Dit zorgt dat je wings heel snel een knapperig korstje krijgen.
Laat de rub even lekker in de koelkast intrekken.
Doe de aardbeien samen met het bier en de ahorn siroop in een pannetje en kook het zachtjes in tot stroopdikte. Pureer het geheel met een staafmixer en voeg de whiskey toe. Laat nog even zachtjes verder indikken (niet meer koken). Breng op smaak met de cayennepeper.

Als je van meer pikant houd kan je altijd wat extra gebruiken of met serveren wat verse Spaanse peper ringen over de wings strooien.
Maak je bbq klaar met een indirecte zone, en zorg voor een temperatuur van 180 graden. Voeg een klein stukje rookhout toe (appel of kers), en gaar je wings ongeveer 15/20 minuten.
Smeer met behulp van een siliconen bakkwast de wings in en laat dit zachtjes karamelliseren.

Zorg voor een kern temperatuur van minimaal 72 graden, dan is je kip perfect gaar.

Je kan ook de helft van dit recept maken (1kg wings) Halveer dan de ingrediënten, en drink de helft van het flesje bier lekker op.
Proost!
Opmerkingen