15 oktobereen prachtdag op het NK culinair wild bbq 2022 op park de hoge Veluwe. Koken op de mooiste plek van Nederland. Fantastisch georganiseerd door Gastropedia en de Hoge Veluwe
Helaas zijn we niet in de prijzen gevallen, maar we zijn trots op onze gerechten.
Ik mocht de wedstrijd aftrappen met het bereiden van een poldergans.
Het resultaat is een Duo van Gans met deconstructed hutspot.
In bockbier gepekelde en gebraden Ganzenborst met geroosterde beukennootjes
Ragout van gans in ganzenei gepresenteerd met krokantje van de huid
Gegrilde wortel/wortelpurree en wortel in zuur.
Gefrituurde uien ringen
Millefeuille van aardappel
Gemma maakte met de hertenbout een mooi hert in Boeuf Bourgignon stijl, compleet met rode kool, puree van knolselderij en stoofpeertjes.
Samen met Gemma hebben we ons ontfermt over de reerug. Van de filet heb ik reesaté gemaakt met een krokante korst van pistache nootjes. Samen met de paddenstoelenrisotto van Gemma, geroosterde asperge en een boozy blueberry saus een smaakvol gerecht.
Erik maakte een stoofje van de wild zwijn schouder. Super op smaak met en gepresenteerd met gevulde spruitjes, preirolletje en cranberry saus op gegrilde pompoen.
Helaas door de jury, bestaande uit o.a. Robert Kranenborg niet gekwalificeerd als winnaars.
Ondanks dat een geweldig mooie wedstrijddag gehad, mede door de organisatie op deze inspirerende locatie.
Comments