top of page
  • Jan Oosterbroek

RILETTE VAN FAZANT

Van een vriend kreeg ik de dag voor kerst een versgeschoten fazant. Prachtig beestje om te zien. Aangezien ik het kerstdiner voor beide dagen al had gepland en voorbereid heb ik de fazant 3 dagen laten hangen en vervolgens de Bbq aangestoken om een mooie rilette te maken. Supersimpel, het enige wat je moet hebben is een gietijzer pannetje en veel geduld......

 

INGREDIËNTEN:


1 fazant

ongeveer 350 gram ganzenvet

2 teentjes knoflook, gepeld en gehalveerd

1 rode ui in kwarten

1 takje tijm

1 takje rozemarijn

1 laurierblaadje

6 zwarte peperkorrels, gekneusd

6 jeneverbessen gekneusd

peper en zout


 

BEREIDEN:


Maak je fazant netjes schoon, en controleer op achtergebleven hagelkorrels.

Leg de boutjes en filet in een kleine Dutch Oven of andersoortig gietijzeren pannetje.

Voeg alle ingrediënten toe en zoveel ganzenvet dat het vlees net onder komt te staan. 

Steek de Bbq aan en zorg voor een indirecte zone van 100 graden Celsius. Laat de gans ten minste 4 uur konfijten.


Haal het vlees uit het vet. Pluk het vlees van de botjes af.

Maak met een vork de 'draadjes' vlees los. Breng ze verder op smaak met peper en zout. Doe het in een schone weckpot of jampot o.i.d. Druk stevig aan.


Zeef het ganzenvet. Giet zoveel ganzenvet over de draadjes fazantenvlees dat ze net onderstaan. Het laagje vet moet ze van de lucht afschermen. De rest van het vet kan nog verschillende keren worden gebruikt, mits gezeefd en bewaard in de ijskast.


Serveer op vers gebakken stokbrood met lekkere soorten tafelzuur.

10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page