SMOKED HOT HONEY LOLLYPOPS
- Jan Oosterbroek
- 23 mrt
- 2 minuten om te lezen

Als merk-ambassadeur voor No Rubbish kreeg ik onlangs The Phoo Hot Honey om te testen.
Nu ben ik wellicht bevooroordeeld over hun producten vanwege (de naam zegt het al…) No Rubbish aanpak. Eerlijke ingrediënten en laag in zout en suiker. Maar desondanks verrassend en super smaakvol.
Echter, met The Phoo hebben ze me echt van de sokken geblazen….
Een combinatie van zoet en pittig, met als basis een mooie echte honing, geinfuseerd met habanero peper.
De mogelijkheden zijn eindeloos. Bijvoorbeeld heerlijk door een dressing, op een kaasplankje of een scheutje in de thee.
Geïnspireerd op de burned ends maken we hiermee de Smoked Hot Honey Lollypops.
Be Warned….. this is insanely delicious!!!
INGREDIËNTEN:

1 kg buikspek zonder zwoerd
Bbq Rub, bijvoorbeeld No Rubbish The Taste
Hot Honey, No Rubbish The Phoo
Roomboter
Bosui
1 rode peper
Aluminiumfolie
Aluminium bak
Dikke satéprikkers
2 Chucks Kersen of appel hout
BEREIDEN:
Maak je barbecue klaar voor indirect barbecueën op 125-130°C doormiddel van het gebruiken van een hitteschild.
Snij eventueel loshangende stukjes van het buikspek. Snij het spek daarna in repen van ongeveer 3x8 centimeter.
Bestrooi het buikspek aan alle kanten met de bbq rub. Het makkelijkst is om wat rub op je snijplank te strooien en ze daar door te rollen.

Voeg het rookhout toe aan de kolen en leg de blokjes op het rek. Als je een los rekje hebt dat op het rooster kan dan werkt dat makkelijker, dan kun je alles in één keer in en uit je barbecue halen.
Na 2,5 tot 3 uur mag het spek uit de barbecue. Kijk even of de kleur mooi bruin is, laat ze anders nog even liggen.

Doe de buikspek in een aluminiumbak.
Spuit er royaal Hot Honey overheen.
Verdeel 3-4 eetlepels roomboter over het spek.

Dek af met aluminiumfolie en zet de bak 2 uur terug in de barbecue op dezelfde temperatuur.
Na 2 uur haal je de bak uit de barbecue.
Steek in elke reep buikspek een dikke satéprikker.

Leg de lollypops terug in de barbecue voor 15-30 minuten, en laat de honing lekker karamelliseren, en het spek een beetje crispy worden.
Snij de bosui en de rode peper in ringen, en top hier de smoked hot honey lollypops mee af. Trek er een mooi verfrissend biertje bij open en…
Eet Smakelijk!!!
Comments