• Jan Oosterbroek

Smoked Tomato Soup





GEROOKTE TOMATENSOEP

a little touch of summer.....( geïnspireerd naar een recept van pitmaster X )

Ingrediënten:

2 kilo tomaten (diverse varianten)

2 middelgrote uien

Olijfolie

3 tenen roze knoflook

1 grote runderschenkel

Madeira

Diverse verse tuinkruiden (bouquet garni)

Grof gemalen verse peper

Grof zeezout

Bereiden:

Maak met behulp van de runderschenkel en bouquet garni een krachtige boullion (liefst een dag van tevoren)

Snijd de ui en tomaten in kwarten en doe deze in een schaal of pan of DO.

Voeg de knoflook toe en besprenkel alles ruim met olijfolie. Naar smaak peper en zout toevoegen.

Plaats de schaal of DO in de BBQ op 250graden gedurende 40 minuten. En voeg een flink stuk rookhout toe (bijv. Eiken)

Neem de pan uit de BBQ en voeg het mengsel toe aan 2 liter bouillon. Pureer tot een gladde massa met behulp van een staafmixer.

Voeg als laatste een flinke scheut madeira toe.

Opdienen met eventueel wat room.





47 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven