top of page
  • Foto van schrijverJan Oosterbroek

Smokey Easter Egg Wellington
Op de valreep (een paar uur voor de deadline) meegedaan met een vanwege Corona georganiseerde online Bbq thuiswedstrijd.

De door Grate Goods georganiseerde wedstrijd “doe iets met een eitje op de Bbq” is een leuke uitdaging, en als (import) Barnevelder kan ik dit niet zomaar voorbij laten gaan.

Ik heb gekozen voor een Wellington van hooi gerookte eieren, met uiteraard kruiden en saus van Grate Goods. Een klassiek feest-recept in een heel nieuw jasje.


Ingrediënten:


4 eieren (+1 om bladerdeeg te bestrijken)

500 gram runder gehakt

gerookt spek

All Purpose bbq rub Grate Goods

Memphis sweet Smokey Bbqsaus Grate Goods

Bladerdeeg rol


Hooi

Cold Smoke generator

Skillet

Smoke pellets
Bereiden:


Kook de eieren zacht (6 minuten in kokend water leggen). Laat ze schrikken, pel ze en laat ze verder afkoelen in de koelkast.


Maak wat hooi licht vochtig en steek de cold smoke generator aan met de pellets. Leg de generator op het hooi en rook de eieren gedurende 30 minuten. Het hooi zal mee gaan smeulen met de pellets en zorgt voor een heerlijke geur en smaak.
Bak het rookspek uit in een skillet. Kruid ondertussen het gehakt met de All Purpose rub van Grate Goods. Als het spek klaar is bak dan in het spekvet het gehakt gaar.

Als het gehakt gaar is laat het dan wat afkoelen.

Snijd van het bladerdeeg een strook van 10/12 cm. Leg het gehakt erop.

Zorg dat in het midden een kleine geul ontstaat en houd de buitenranden met 1 cm vrij.

Spuit wat Memphis Sweet Bbq saus op het gehakt en doe daarna het spek erop.

Leg hierna de eieren op het spek en dek het geheel af met de rest van het bladerdeeg.

Maak de randen iets vochtig en druk aan met een vork. Smeer alles in met los geklopt ei. Prik wat gaatjes in de bovenkant om vocht en lucht te laten ontsnappen gedurende het bakproces.Warm de Bbq voor op 220C graden. Leg je Wellington op bakpapier en bak hem af gedurende ongeveer 25 minuten. Zorg voor een mooie kleur, je ingrediënten zijn al gaar.
EET SMAKELIJK
82 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page