top of page
  • Foto van schrijverJan Oosterbroek

SMOKEY GOODNESS WINTER BBQ.......mag ik een staande ovatie voor “the one and only“ pyroculinair avonturier Jord Alyhuizen.

Na maarliefst drie bbq boeken met diverse invalshoeken overtreft deze bbq-master zichzelf wederom in deze vierde uitgave.


In eerdere boeken maakten we kennis met de bbq cultuur in respectievelijk USA, Zuid-Amerika en Zuid-Afrika. Dit keer trok Jord naar Fins Lapland om ons kennis te laten maken met lokale specialiteiten met een twist. Mede door de werkelijk schitterende en sfeervolle foto’s is wat mij betreft dit de mooiste uit de reeks geworden.


Jord opent z’n boek met bier, wijn en cocktail‘s. Daarna een hoofdstuk over sauzen en chutneys waarna de vega-lovers ook nog aan hun trekken komen met een ruim hoofdstuk over groente. Stoere gerechten met aardappels, gepofte knollen en pompoen. Het recept van de tartiflette is wat mij betreft een absolute topper en zeer aanbevelenswaardig.
Vervolgens het echte werk met als hoofdingrediënt vlees en vis. Ruim aandacht wordt besteed aan cast iron cooking (dutch oven), waaronder een schitterende stoofpotje van wild zwijn met cipottle rozijnen.


Door de prachtige foto’s en mooie verhalen over de barbequecultuur uit het hoge noorden is dit boek een best-sneller voor de komende feestdagen.


Ik heb nog een gesigneerde versie te pakken kunnen krijgen via Vuur&Rook in Lunteren. Ik kom de winter er wel mee door.......
Smokey Goodness Winter BBQ

ISBN 9789021568881

157 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

WILDWORKSHOP

Comentarios


bottom of page