top of page
  • Foto van schrijverJan Oosterbroek

Wat???? Hufsaus....




Voor mijn werk kom ik in alle uithoeken van ons mooie landje. Zo was ik deze week in de hofstad en liep tegen een nieuwe saus aan. Hufsaus..... wat???? Ja Hufsaus. Deze saus ik ontwikkeld door de lokale grootheid Jeffrey Huff. Omdat we niet vies zijn van een expirimentje deze saus meegenomen. Volgens het label geïnspireerd op Katjangsaus met als slogan “geen gelul, lekker spul”.

We maakten gehaktballetjes met een kern van vloeibare saus. Samen met een Pikante eiersalade een heerlijk borrelhapje.


Ingrediënten


voor de salade:


5 eieren

klein sjalotje (of een halfje)

mayonaise

1/2 theelepel mosterd

zout

peper

kerriepoeder

1 theelepel sambal

scheutje koffieroom

1 eetlepel (gedroogde) bieslook


de Hufballetjes


500 gram rundergehakt 1 ei

Kruiden naar smaak (ik heb hiervoor all purposerub van Turnpike Smokers gebruikt)

3 eetlepels gebakken uitjes

1 eetlepel hot shriracha saus


Bereiden:


de salade....


Voorbereiding

Eieren hardkoken, pellen en in kleine stukjes snijden. Sjalotje zeer fijn snipperen.



Bereidingswijze

In een schaal drie eetlepels mayonaise vermengen met de bieslook, het sjalotje (niet te veel ui!), de mosterd, scheutje koffieroom, beetje zout peper en de kerriepoeder. Tot sausje roeren. De gesneden eieren toevoegen. Ongeveer 1/2 uurtje laten intrekken.




de Hufballetjes....


Spuit mooie ‘pilletjes’ saus op een stukje plastic en vries deze voor minimaal een uur in.

Voeg alle overige ingrediënten samen en kneed dit tot een homogene massa.

Verdeel dit tot formaat ‘golfballetje’ en stop hier een pilletje bevroren hufsaus in.





Draai hier een mooi balletje van en laat dit in de koelkast een half uur rusten.





Steek ondertussen de Q aan met een kerntemperatuur van 150-170 graden. Voeg wat rookhout toe en gaar de balletjes in-direct gedurende 20 minuten.


Presenteer dit samen met de pikante eiersalade, en garneer af met fijngehakte pinda’s en augurkjes. Drink er een heerlijk koud pilsje bij.


....... en zoals ze in Den Haag zeggûh:

Bieâh en un lekkâh balletsje, eit ze!!!!





245 weergaven4 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

4 Comments


Tom van Rooij
Tom van Rooij
Nov 25, 2019

Jan weer super werk man.

Like

Jan Oosterbroek
Jan Oosterbroek
Nov 25, 2019

Exclusief verkrijgbaar Erik in de Haagse Coop filialen.

Like

Erik Manders
Erik Manders
Nov 25, 2019

Wanneer is die hufsaus bij de Coop verkrijgbaar Jan 😉

Like

Erik Manders
Erik Manders
Nov 25, 2019

Ziet er lekker uit Jan

Like
bottom of page