Aan het eind van 2018 nog even meedoen met een burgercontest van @bbqbrommer uit Barneveld. Tijdens de SantaQ een plank mee gekregen van deze sympathieke Bbq fanaat met de uitdaging om voor het eind van het jaar hierop een dikke burger te presenteren. En daar doen we met TokTokCityBbq graag aan mee!!!!
Ingredienten:
Exact 365 gram HOH gehakt (voor elke dag 1 gram)
Wild Woodpecker Sweet & Spicy
4 plakken cheddarkaas
6 plak ontbijtspek
2 schijven ananas (blik)
2 el Blues Hog Bbq saus
1 el bruine suiker
3 eieren
1 rode peper
hamburgerbun
1 shot whiskey (Jack Daniels)
Bereiding:
Maak je Q of smoker aan met een indirecte zone. Keteltemperatuur 150C.
Meng het gehakt met de kruidenmix naar smaak en voeg 1 ei toe. Maak van het mengsel 2 mooie burgers.
Plaats deze in de indirecte zone, voeg wat eikenhout toe en sluit de deksel.
Kook ondertussen de ananassap met de Blues Hog Bbq saus en bruine suiker in tot een mooie lak.
Keer de burger om en geef de bovenkant een dikke laag lak.
Bak de spek naast de burgers mooi bruin en keer de burger nogmaals.
Smeer weer een laag lak en leg na 5 minuten de ananas erop.
Als de kerntemperatuur van 70 graden is bereikt leg dan de cheddarkaas erop en laat doorgaren tot 74 graden. Bak ondertussen een mooi spiegelei, en gril de binnenzijde van de hamburgerbun.
Bouw de burger op zoals op de foto en steek een infuser of injector in de bovenkant van de burger met een shot Jack Daniels Whiskey. Garneer je burger af met rode peper ringen.
Druk deze met opdienen voorzichtig leeg in de burger.
De Sweet en Spicy kruiden en het zoete van de ananas en de whiskey is een geweldige match. Als tegenhanger het zoute spek en de rode peper. Met recht een feestelijke eindejaarsburger.
Rinus Poot van BbqBrommer, bedankt voor de uitdaging, en voor iedereen fijne jaarwisseling en voor 2019 vele veilige uren achter de Q gewenst š„
........update: deze burger blijkt ook nog een goed te zijn voor de eerste plaats š¤©
ēčØ