Bockbierseizoen 🍁🐐
Buiten lekker koud, en op de Q een wild - zwijn burger met een glaze van bockbier. Beestachtig lekker !!! Het wild zwijngehakt haalde ik bij Slagerij G ter Weele en Zoon BV ouderwets vakmanschap en top kwaliteit vlees en wild 👌🏼
Ingrediënten:
Voor de burgers
500 gram wild zwijn gehakt
200 gram runder gehakt
Bockbier (naar keuze)
1 eetlepel Appelstroop
2 eetlepels bruine suiker
1 ei
cheddar kaas
2 eetlepels kruiden The Barbarian (frontier cooking)
Zout
Voor de uien:
4 grote uien
Scheut bockbier
3 eetlepels bruine suiker
Peper en Zout
Bereiding:
Meng het gehakt, de kruiden en het ei goed door elkaar en maak hiervan 4 royale burgers.
Laat deze even rusten in de koelkast.
Maak een glaze door de bockbier, bruine suiker en appelstroop in te koken tot een stroperige massa.
Snijd de uien en stoof deze langzaam met een scheut bockbier en de bruine suiker. Laat dit langzaam caramelliseren.
Leg de hamburgers op de grill of barbecue (indirect), en lak deze om de 5 minuten met de glaze.
Serveer de burgers op een getoast broodje met de uien en augurk en de cheddar kaas.
Drink hier uiteraard een bijpassend bockbiertje bij 🍺
Kommentare